ACTUALITATE 29 aprilie 2017

Sepsi Sic, campioana României, sărbătorită de sute de fani la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 2329 vizualizări

Echipa de baschet feminin ACS Sepsi SIC din Sfântu Gheorghe, câştigătoarea celui de-al doilea titlu consecutiv de campioană naţională, a fost sărbătorită vineri seară de comunitatea locală.

Jucătoarele şi staff-ul tehnic au urcat pe scena Zilelor Sfântu Gheorghe, în uralele câtorva sute de fani, şi au prezentat trofeul dobândit joi la Cluj-Napoca, după ce au învins Universitatea în meciul al patrulea al finalei Ligii Naţionale.

Căpitanul echipei, Annemarie Godri-Părău a declarat pentru AGERPRES că a fost impresionată de primirea făcută acasă şi a ţinut să mulţumească, în mod special, suporterilor care au susţinut şi motivat jucătoarele.

''A fost un campionat mult mai greu. (...) Ne-am simţit extraordinar acasă şi vreau să mulţumesc din suflet suporterilor care întotdeauna sunt alături de noi'', a spus aceasta.

''Niciodată nu ne-am gândit că finala va fi uşoară, mai ales după ce am pierdut primul meci, dar totul e bine când se termină cu bine. Am reuşit să ne mobilizăm, să fim mai atenţi şi să ne concentrăm mai bine în următoarele meciuri care au şi adus această cupă la Sfântu Gheorghe. Este tot meritul jucătoarelor, al staff-ului tehnic, suporterilor, al susţinătorilor noştri şi al tuturor celor care au stat lângă această echipă ani de zile. (...) Ne aşteptam la această primire, tocmai de aceea am amânat cu o zi revenirea acasă, am mai stat o noapte la Cluj Napoca, pentru că ştiam că va fi ceva frumos şi extraordinar să ajungem acasă de Zilele Sfântu Gheorghe, să putem sărbători împreună cu suporterii'', a declarat managerul Sepsi Sic, Ruzs Istvan.

''Suntem foarte fericiţi. (...) A fost mai greu decât ne-am fi închipuit, dar asta face să savurăm cu şi mai multă bucurie gustul victoriei. (...) A fost un sezon greu, foarte echilibrat şi suntem deosebit de fericiţi că am câştigat pentru a doua oară acest titlu. Cred că l-am meritat'', a spus şi preşedintele ACS Sepsi Sic, Miklós Zoltán.

Ambrus Jozsef, reprezentantul Consiliului Judeţean Covasna în Consiliul de Administraţie al Sepsi Sic, a declarat că rezultatul este ''fabulos'', având în vedere că echipa covăsneană a avut în acest campionat adversare foarte puternice, cu bugete mult mai mari decât campioana.

''Pentru mine rezultatul este fabulos. A fost un an mult mai greu decât anul trecut, un campionat mult mai echilibrat, cu echipe, precum finalista Universitatea Cluj-Napoca, foarte puternice, cu bugete foarte mari. Am reuşit pentru că am muncit, s-a muncit la greu, am luat şi decizii câteodată riscante, dar care pe urmă s-au dovedit că au fost bune, cum ar fi spre exemplu aducerea jucătoarei Chalysa Shegog pentru ultimele două luni. Eu sunt mândru de echipă, sunt mândru de antrenor (Mikes Zoran - n.r), care este, din punctul meu e vedere, cel mai bun antrenor din campionatul intern'', a declarat Ambrus Jozsef.

ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe a câştigat, joi, al doilea său titlu de campioană naţională la baschet feminin, după ce a învins-o pe Universitatea Cluj-Napoca cu scorul de 85-76 (20-23, 22-14, 9-22, 34-17), în deplasare, în meciul al patrulea al finalei Ligii Naţionale de baschet feminin.

Sepsi s-a impus cu scorul general de 3-1, finala având loc după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. ''U'' a învins în prima partidă, cu 66-64, în deplasare, dar apoi le-a pierdut pe următoarele trei, cu 66-72 la Sf. Gheorghe, 68-72 şi 76-85 la Cluj-Napoca.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.