ACTUALITATE 4 aprilie 2017

Aproape 130 de covăsneni şi-au plătit retroactiv cotizaţia pentru pensionare

de Agerpres | 1285 vizualizări

Aproape 130 de persoane din judeţul Covasna şi-au plătit retroactiv contribuţiile de asigurări sociale în vederea realizării stagiului de cotizare necesar pentru pensionare.

Potrivit conducerii Casei Judeţene de Pensii (CJP) Covasna, în perioada 1 noiembrie 2016 – 31 martie 2017 au fost încheiate un număr de 136 de contracte în baza Legii 186/2016, care a introdus posibilitatea plăţii retroactive a contribuţiilor de asigurări sociale.

Aceste contracte au fost încheiate de persoane care în ultimii 5 ani anteriori semnării contractului au avut perioade în care nu au realizat vechime utilă la pensie.

„Majoritatea celor care au optat pentru această formă de asigurare au fost persoane aflate în pragul pensionării şi care nu au realizat stagiul de cotizare necesar la obţinerea unei categorii de pensii din sistemul public. Aceste persoane – dacă au îndeplinit condiţiile de vârstă – după plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate au depus cererile de pensionare şi o parte deja beneficiază de pensii astfel stabilite”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, în baza contractelor încheiate au fost încasate contribuţii de asigurări sociale în sumă totală de 390.636 lei. Aproape zece persoane mai au de achitat contribuţii, prin urmare vor fi notificate în acest sens, întrucât neplata la termen atrage după sine imposibilitatea realizării asigurării retroactive.

„Suma cu titlu de contribuţie de asigurări sociale datorată în baza contractului de asigurare socială poate fi plătită în una sau mai multe tranşe lunare, fără a depăşi data de 27 aprilie 2017”, se mai arată în comunicat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.