ACTUALITATE 12 aprilie 2017

„Cine a fost Iisus?“ - o nouă carte în dar pentru abonații noștri

de Observatorul de Covasna | 1201 vizualizări

Campania de carte cadou marca „Observatorul de Covasna” continuă şi luna aceasta. În Vinerea Mare, pe 14 martie, abonaţii vor primi gratuit volumul care spune povestea Fiului Domnului, omul care a schimbat istoria lumii prin nașterea, moartea și învierea Sa - Iisus Hristos. Cartea face parte din colecţia „Cine a fost” şi va fi disponibilă începând de vineri şi la chioşcurile de ziare, la preţul de 14,99 lei, împreună cu ziarul.

Cartea, scrisă de Ellen Morgan și expresiv ilustrată de către Stephen Marchesi, povestește, pe înțelesul tuturor, viața lui Iisus, de la nașterea sa umilă, la predicile și minunile Sale și de la judecare, la răstignire și Înviere. Viața Sa este prezentată în contextul său istoric, astfel încât, citind despre El și apostolii săi, aflăm mai multe și despre societatea în care au trăit: „Astfel, Iisus a strâns un grup de doisprezece oameni loiali. Aceștia erau discipolii lui. Și câteva femei l-au urmat pe Iisus. Era un lucru neobișnuit pe vremea aceea. Sub orânduirea romană, soții și tații lor aveau controlul total asupra banilor și asupra pământului. În Templu, femeilor nu li se permitea să stea în aceleași încăperi cu bărbații“. Fiind vorba de o carte despre de Iisus, ne putem aștepta ca paginile cele mai puternice să fie cele despre răstignirea, respectiv învierea sa, iar așteptările ne sunt satisfăcute de scrierea lui Ellen Morgan. Pentru a nu vă dezvălui prea mult și a vă lăsa plăcerea lecturii cărții „Cine a fost Iisus?“, vă cităm doar câteva rânduri despre moartea Sa: „Deși era ziuă, cerul s-a întunecat. Întunericul a durat trei ore. Iisus era în agonie. El a strigat cu vice tare: Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, de ce m-ai părăsit? Apoi a mai strigat o dată și și-a dat duhul. Când a murit, pământul s-a cutremurat (...). Un soldat roman care stătea lângă cruce a simțit cutremurul și a strigat: „Într-adevăr, Acesta este Fiul lui Dumnezeu!“.

Campania de carte cadou pentru abonaţii „Observatorul de Covasna” a debutat în luna februarie 2016. Prima carte oferită abonaţilor a fost „Biografia unui cosmonaut – Dumitru Prunariu”, scrisă de Annie Muscă. Începând din luna martie, abonaţii au primit cadou volume din colecţia „Cine a fost”. Astfel, la „Observatori” au ajuns gratuit cărţile „Cine a fost Wolfgang Amadeus Mozart?”, scrisă de Yona Zeldis McDonough, „Cine a fost Isaac Newton?”, a cărei autoare este Janet B. Pascal, „Cine a fost Leonardo da Vinci?” de Roberta Edwards, „Ce sunt jocurile olimpice de vară?”, volum scris de Gail Herman, şi „Cine a fost Albert Einstein?”, scrisă de Jess M. Brallier. În septembrie, abonaţii au primit gratis una dintre cele mai populare cărţi ale anului, „Flash-uri din sens opus”, scrisă de poliţistul Marian Godină, iar în octombrie, odată cu prezenţa preotului Constantin Necula la Sfântu Gheorghe şi Întorsura Buzăului, abonaţii au primit cadou „Anatomia sufletului”, scrisă de acesta. Cartea „Cine a fost Cristofor Columb?” a fost a noua carte pe care abonaţii ziarului „Observatorul de Covasna” au primit-o în dar chiar în decembrie, în luna cadourilor. În 2017, campania a revenit la sfârșitul lunii ianuarie, cu al zecelea volum cadou, „Cine este Bob Dylan?”, scris de Jim O’Connor, continuând, în luna martie, cu Cine a fost Marie Curie?, de Megan Stine.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.