ACTUALITATE 2 aprilie 2017

Covasna: Elevii liceelor tehnologice, rezultate foarte slabe la simularea Bacalaureatului

de Agerpres | 1359 vizualizări

Majoritatea covârşitoare a elevilor liceelor tehnologice din judeţul Covasna au obţinut note extrem de slabe la simularea examenului de Bacalaureat, desfăşurată luna aceasta, relevă rezultatele date publicităţii vineri de către conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Potrivit acestora, la filiera tehnologică au promovat examenul de simulare doar 4,78% dintre elevii prezenţi.

O situaţie mai bună se înregistrează la clasele a XII-a zi şi XIII-a seral, la care procentul de promovabilitate a fost de 37,66%, şi la clasele a XI-a zi şi a XII-a seral, cu un procent de 32,12%.

Cei mai bine pregătiţi au fost elevii de la filiera teoretică din anii terminali, unde 54,82% au luat note de trecere, urmaţi de cei de la filiera vocaţională, cu un procent de promovare de 29,09%.

În topul liceelor cu cele mai bune rezultate la clasele terminale se află Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” (65,31%) şi Colegiul „Székely Mikó” (64,44%) ambele din Sfântu Gheorghe, Liceul „Nagy Mózes” din Târgu Secuiesc (61,86%), precum şi Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe şi Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, ambele cu promovabilitate de 59,63%.

La polul opus s-au situat Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Întorsura Buzăului, cu promovabilitate zero şi liceele tehnologice „Berde Áron” din Sfântu Gheorghe şi „Ápor Péter” din Târgu Secuiesc, cu 2,33%.

Potrivit rezultatelor prezentate de Inspectoratul Şcolar, în general rezultatele sunt mai bune decât la simulările de anul trecut, iar promovabilitatea este mai mare la clasele cu predare în limba română decât la cele cu predare în limba maghiară.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.