CULTURA 19 aprilie 2017

Dan Puric revine în conferință la Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1470 vizualizări

afis PuricActorul, scriitorul și regizorul Dan Puric va fi prezent luni, 24 aprilie a.c., de la ora 18:00, la Centrul Cultural din orașul Covasna, unde va susține o conferință și totodată lansarea celei mai noi cărți, intitulată „Să fii român!”.

Accesul la conferință se face în schimbul achiziționării, la intrarea în sală, a volumului menționat, care costă 20 de lei.

Evenimentul este coordonat de producătorul și jurnalistul Ionuț Drăgotesc și organizat în parteneriat cu Asociația Cultural-Creștină „Justinian Teculescu” din Covasna.

„Domnul Puric e o prezență deja cunoscută pentru covăsneni. E, cred, a patra oară când vine în orașul nostru. Acum, cu lansarea noului său volum „Să fii român”, dânsul și-a dorit să vină la Covasna, noi doar îl ajutăm să își ducă mesajul mai departe. Între asociația noastră și domnul Puric este o relație foarte veche de prietenie. Încă de prima oară de când a venit la Covasna a fost încântat și i-a plăcut ce a văzut aici, atât meleagurile, cât și oamenii și de atunci vine frecvent”, a declarat pentru „Observatorul de Covasna” reprezentantul Asociației „Justinian Teculescu”, Dumitru Balea.

Mesajul transmis de Dan Puric prin intermediul volumului său, cât și prin intermediul conferințelor care se desfășoară în mai multe locuri din țară, este acela că „Să fii român înseamnă să îți iubești credința strămoșească în care te-ai născut, martirii și eroii neamului tău, să îți iubești tradiția, cultura și oamenii mari pe care i-a dat acest pământ, cât mai ales să îți iubești necondiționat în ciuda tuturor evidențelor țara de astăzi ca să ai puterea să o ridici”.

„Într-o perioadă în care de la „mesele bogate” ale Europei ni se sugerează că a fi român este o tragedie, Dan Puric este „nămolul” în care se împotmolesc șenilele ignoranților care ne vor dezbrăcați de identitate de spiritualitate, ne vor cifre în statistici, nu oameni cu frică de Dumnezeu și dragoste de neam”, transmite și producătorul conferinței, Ionuț Drăgotesc, potrivit site-ului Opinia Transilvană.

Talentul lui Dan Puric, actor de teatru și de film, este cunoscut atât în țară cât și străinătate, fiind, de exemplu, câștigătorul marelui premiu la cea de-a 8-a ediție a Festivalului Internațional de Monodramă din Bitola, Macedonia, în anul 2006. Mai mult decât atât, spectacolele sale de pantomimă au fost transmise de televiziunile BBC Belfast Royal College, 3SAT Frankfurt și RTL Luxemburg.

Pe lângă faptul că este și regizor, acesta este totodată și autorul mai multor volume, printre care și „Cine suntem”, „Fii demn”, „Suflet românesc” sau „Dulci. Jurnalul unui câine scris de un puric Dan”.

Teme articol: conferinta lansare carte
Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.