ACTUALITATE 24 aprilie 2017

Mălina Boricean, din nou pe podium la un festival național

de Iulia Drăghici - Taraș | 4465 vizualizări

Una dintre cele mai tinere și mai bune voci ale muzicii populare din zona Buzaielor, Mălina Boricean, a reușit să cucerească încă un podium la un festival național. Juriul festivalului „Cântec drag din plai străbun” din Vaslui, ajuns la ediția a XIV-a, a decis să acorde Mălinei un binemeritat loc III.

„La categoria la care am participat, 12-17 ani, au fost 43 de concurenți din mai multe zone ale țării. Cu toate că sunt într-o perioadă în care vocea mea este în schimbare și ar trebui să fac o pauză, adică să nu mai particip la concursuri, îmi doream de mult timp să ajung la acest concurs, iar părinții mi-au făcut o surpriză, spunându-mi că vom avea o ieșire cu familia. M-am bucurat nespus când am aflat că voi participa la concurs și am încercat să pun în aplicare învățăturile domnului profesor de canto George Muraru, cât și învățăturile profesorului doctor etnomuzicolog și realizator de emisiuni TV Elise Stan, cu care am avut onoarea să stau de vorbă, și iată că am reușit sa obțin acest premiu”, ne-a declarat Mălina, fata din comuna Sita Buzăului, în vârstă de 13 ani, a cărei voce reușește să cucerească toate scenele pe care cântă.

Malina Boricean„Nu mă vad făcând altceva în afară de muzică, de aceea dacă totul va fi în regulă, îmi doresc să urmez un liceu de muzică și chiar să-mi aleg un instrument, mai precis nai sau flaut”, ne-a mai spus Mălina Boricean.

Absolventă a Şcolii de Arte şi Meserii „Tiberiu Brădiceanu” din Braşov, Mălina este în prezent elevă în clasa a VII-a la Școala Generală „Nicolae Russu” din Sita Buzăului.

Anul trecut, tânăra solistă a obținut, printre altele, Premiul de Excelenţă la Festivalul Concurs de Interpretare „Art Braşov Estival”, Locul I la secțiunea de interpretare vocală dedicată claselor V–VIII şi locul I la secţiunea „Pricesne”, ambele obținute la Festivalul concurs de tradiții populare „Vatra Satului”, organizat în localitatea Teliu din judeţul Braşov, dar și Premiul I la Festivalul Național de muzică pentru copii și tineret Ecoul Pietrei Craiului „Tavi Bălășcău”, desfășurat în localitatea brașoveană Zărnești.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.