ACTUALITATE 11 aprilie 2017

Ministrul Sănătății: Părinții pot refuza vaccinarea copiilor, dar o refuză pe propria răspundere

de Covasna Media | 1235 vizualizări

Viitoarea legii a vaccinării va conține și un capitol de sancțiuni, a declarat ministrul Sănătății, Florian Bodog.

„Proiectul de lege supus dezbaterii publice nu conține un capitol de sancțiuni. Aceste sancțiuni vor apărea în lege ca urmare a dezbaterilor publice și ca urmare a dezbaterilor care vor avea loc la nivelul comisiilor de Sănătate ale Senatului și ale Camerei Deputaților. Noi știm că e necesar un astfel de capitol”, a spus ministrul Sănătății.

„Părintele poate refuza vaccinarea, dar o refuză pe propria răspundere”, a adăugat Florian Bodog.

Proiectul Legii vaccinării a fost publicat, marți, pe site-ul Ministerul Sănătăţii. Documentul prevede „sesizarea instituțiilor abilitate privind constatarea infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului de către părinți sau reprezentanți legali în cazul minorului care împlinește vârsta de 3 ani și nu a primit vaccinurile obligatorii corespunzătoare vârstei”.

„Vaccinarea copilului constituie responsabilitatea părintelui pentru asigurarea stării de sănătate a copilului. Pentru vaccinările obligatorii, furnizorul de servicii medicale are obligația de a informa părinții sau, după caz, reprezentantul legal al copilului cu privire la calendarul național de vaccinare, consimţământul acestora pentru vaccinare fiind prezumat, cu excepția situației în care părinții sau, după caz, reprezentantul legal refuză, în scris, vaccinarea”, se mai spune în textul citat.

(digi24.ro)

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.