ACTUALITATE 20 aprilie 2017

Nimeni nu vrea să cumpere Hotelul Bodoc

de Iulia Drăghici - Taraș | 1664 vizualizări

Licitația organizată de Primăria Sfântu Gheorghe pentru vânzarea Hotelului Bodoc nu a avut niciun rezultat, a anunțat primarul Antal Árpád joi, într-o conferință de presă.

„Nu este o veste plăcută pentru municipalitate. În ciuda faptului că au fost cumpărate trei caiete de sarcini, până la urmă nu a fost prezentată nicio ofertă. Conform hotărârii, va avea loc un nou termen de depunere a eventualelor oferte. Vom vedea ce se întâmplă. Dacă nici de această dată nu vor fi oferte, Comisia va decide ce vom face în continuare”, a spus primarul.

Hotărârea de a vinde clădirea fostului Hotel Bodoc din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, acum aflată în paragină, a fost adoptată de Consiliul Local la sfârșitul anului trecut.

Una dintre condițiile impuse de consilieri este ca spațiul să fie folosit de noii proprietari tot cu funcție de hotel cel puțin cinci ani de la achiziționare.

Prețul de la care ar fi trebuit să pornească licitația a fost de minim 745.000 de euro, adică suma investită de municipiul Sfântu Gheorghe în urmă cu doi ani la achiziționarea imobilului.

Anterior, acesta a fost în proprietatea omului de afaceri brașovean Ioan Neculaie, care, la rândul lui l-a cumpărat în anul 2003 împreună cu alte active ale fostei S.C. Turism și Agrement „Oltul” scoase la privatizare. În 2007, Hotelul Bodoc a intrat într-un proces de modernizare, urmând a fi construit un hotel de 4 stele, cu piscină și mai multe săli de conferințe. Lucrările au fost însă sistate la scurt timp, iar de atunci clădirea, care devine o ruină cu fiecare zi ce trece, dă bătăi de cap autorităților locale din Sfântu Gheorghe.

Teme articol: Hotel Bodoc licitatie
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.