ACTUALITATE 25 aprilie 2017

Parada Zilelor Sfântu Gheorghe are loc vineri

de Iulia Drăghici - Taraș | 2239 vizualizări

Toți locuitorii orașului Sfântu Gheorghe sunt invitați vineri, 28 aprilie, de la ora 19:00, să ia parte la Parada de Deschidere a Zilelor Sfântu Gheorghe. Aceasta va porni din fața Casei cu Arcade și va face un tur al centrului orașului. Potrivit organizatorilor, fiecare grup care va lua parte la paradă poate să pregătească simboluri care să reprezinte viziunea lor despre Sfântu Gheorghe.

„În programul Zilelor Sfântu Gheorghe se reîntoarce Parada de deschidere. Anul acesta o să aibă o formă un pic mai diferită față de cea de anii anteriori. Evenimentul este unul al comunității, astfel că sperăm să ni se alăture cât mai multe grupuri din Sfântu Gheorghe”, a spus coordonatorul programelor de Zilele Sfântu Gheorghe, Knop Ildikó.

Inițiatorul paradei de Zilele Sfântu Gheorghe, Pálffy Tibor, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că activitatea este organizată cu scopul de a aduce comunitatea din Sfântu Gheorghe împreună, astfel încât să simtă cu adevărat că evenimentele din această săptămână li se adresează în mod special.

„Vrem să facem comunitatea din Sfântu Gheorghe mai puternică, pentru că viitorul unui oraș constă în puterea comunității. De aceea ne-am gândit să aducem festivalul acesta al Zilelor Sfântu Gheorghe mai aproape de locuitorii orașului, ca să simtă că evenimentele le sunt adresate mai ales lor. Am trimis invitații mai multor asociații, organizații, consiliilor elevilor, școlilor să ia parte la această paradă. Ideea principală este ca fiecare grup să-și aducă și să-și prezinte propria viziune despre Sfântu Gheorghe, nu trebuie să fie neapărat o persoană, ci poate să fie un simbol, un gest, cu care să participe la această paradă. Pornirea se face din fața Casei cu Arcade, acolo ne organizăm, facem un tur până la magazinul Șugaș și înapoi pe strada Petőfi Sándor și să ajungem în Piața orașului. Speranța mea e ca până vineri să fie gata și Balaurul, și să facem o întâlnire între acesta și grupurile de oameni”, a spus Pálffy Tibor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.