ACTUALITATE 3 aprilie 2017

Premii de 30.000 de lei pentru sportivii covăsneni

de Iulia Drăghici - Taraș | 1129 vizualizări

„Bursele Sportive Sfântu Gheorghe” vor ajunge şi anul acesta la sportivii, juniorii, veteranii şi antrenorii din municipiu. În hotărârea votată de consilierii locali din Sfântu Gheorghe joi, 30 martie, în ședința ordinară, sportivii şi antrenorii cu rezultate bune la competiţiile sportive vor fi premiaţi în cadrul Zilelor Sportive Sfântu Gheorghe. Bugetul premiilor este de 30.000 de lei în total.

„Consiliul Local al municipiului Sfântu Gheorghe doreşte să îi premieze pe cei care au obţinut rezultate deosebite în activitatea sportivă din sezonul 2015-2016. Pentru aceasta, în buget s-a prevăzut suma de 30.000 de lei. Sportivii care au ajuns pe lista de premiere sunt aleşi pe baza criteriilor de selecţie ale Ministerului Tineretului şi Sportului şi împărţirea acestor premii se va face pe baza propunerilor făcute în Comisia de Sport”, a spus viceprimarul Tóth-Birtan Csaba în prezentarea proiectului de hotărâre.

Consilierii au hotărât că anul acesta vor fi acordate 18 premii de excelenţă pentru sportivii şi antrenorii care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Sfântu Gheorghe. Dintre acestea, 10 premii cu valori cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei pentru 10 sportivi, 6 premii cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei pentru 6 antrenori, 6 premii cuprinse între 500 şi 1.000 lei fiecare pentru 6 juniori din municipiu, două premii a câte 1.000 de lei pentru doi veterani din Sfântu Gheorghe.

Într-o luare de cuvânt, consilierul Bálint Iosif a spus că se bucură de faptul că sportivii sunt apreciaţi pentru activitatea lor, dar că premiile ar putea fi mai mari decât atât. „Această acţiune mi se pare deosebit de specială, dar suma mi se pare destul de mică. Aş propune dublarea acestei sume”, a explicat acesta.

Tóth-Birtan Csaba a răspuns că propunerea nu poate fi susţinută pentru că bugetul municipiului a fost deja stabilit.

Anul trecut, Zilele Sportive Sfântu Gheorghe au avut loc în perioada 9-12 iunie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.