ACTUALITATE 24 aprilie 2017

Preşedintele CCI Covasna despre impozitul pe gospodărie: „Plafonarea deductibilităţii cheltuielilor dezavantajează clasa de mijloc”

de Agerpres | 2093 vizualizări

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, Édler András, consideră că plafonarea cheltuielilor deductibile la stabilirea impozitului pe gospodărie dezavantajează clasa de mijloc şi e de părere că guvernanţii ar trebui fie să ridice limita deductibilităţii, fie să ia în calcul un nivel diferenţiat în funcţie de venituri.

Édler András a declarat că introducerea impozitului pe gospodărie „nu e o idee rea”, fiind practicată şi în Germania, însă măsura trebuie aplicată în aşa fel încât să nu defavorizeze „oamenii care muncesc mai mult pentru că vor să câştige mai mult”.

„În momentul în care cineva câştigă mai mult, cheltuieşte mai mult şi dacă vor limita deductibilitatea cheltuielilor la un nivel foarte redus, adică dacă nu corelează veniturile cu cheltuielile, vom avea o problemă, pentru că vom defavoriza acea categorie care vrea sa muncească mai mult, să câştige mai mult şi am putea ajunge acolo să îi alungăm din ţară pe aceştia pentru că nu le va plăcea să plătească un impozit mult mai mare. Dacă vom ajunge în faza de propuneri, pentru că acum numai se discută despre acest proiect, o să propun să se ţină cont de acest lucru”, a declarat Édler András.

Potrivit acestuia, experienţa a demonstrat că PSD se bazează, din punct de vedere electoral, pe 'marea masă a oamenilor cu venituri mai reduse' şi s-ar putea să „facă o lege” care să-i favorizeze pe aceştia.

„PSD se bazează pe o categorie de oameni cu venituri mici şi am văzut că face politici pentru a favoriza această categorie care e baza lor de vot. (...) Bineînţeles că cei cu venituri mici trebuie ajutaţi, dar să nu uităm că pentru a avea o ţară sănătoasă trebuie sa avem o clasă de mijloc funcţională. (...) Trebuie stimulată clasa de mijloc prin orice măsură, trebuie avută o foarte mare grijă de clasa de mijloc pentru că orice societate sănătoasă se bazează pe această categorie”, a mai spus preşedintele CCI Covasna.

Impozitul pe gospodărie, care ar urma să fie aplicat din 2018, prevede un venit neimpozabil calculat în funcţie de numărul de persoane care fac parte din acea gospodărie, precum şi o serie de deduceri în limita a 2.000 de lei anual.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.