ACTUALITATE 19 aprilie 2017

Sfântu Gheorghe își propune să devină orașul cu cel mai curat aer din ţară

de Iulia Drăghici - Taraș | 3233 vizualizări

Autoritățile locale din municipiul Sfântu Gheorghe îi îndeamnă pe locuitori să renunțe la incendierea miriștilor și a plantelor și să protejeze mediul înconjurător pentru a deveni astfel „orașul cu cel mai curat aer”, potrivit unui articol publicat pe site-ul Primăriei. Ca soluție pentru a atinge acest deziderat, locuitorii de la case particulare au posibilitatea să lase în sarcina companiei de salubritate Tega transportul a doi saci de deșeuri verzi săptămânal.

„Venirea primăverii aduce cu sine și apariția deșeurilor verzi. Compania Tega îşi asumă sarcina transportului deșeurilor verzi din municipiul Sfântu Gheorghe, transportând gratuit de la case particulare o cantitate echivalentă cu cel mult doi saci, dar de altfel transportul acestor tipuri de deșeuri se efectuează săptămânal de la locurile de depozitare situate pe domeniul public. Solicitările pot fi transmise la numărul de telefon 0267310123. Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe solicită locuitorilor să protejeze mediul înconjurător și să evite poluarea aerului, pentru ca Sfântu Gheorghe să devină orașul cu cel mai curat aer”, arată mesajul Primăriei.

Amenzi de până la 2.500 de lei pentru arderea neautorizată a miriștilor

În același context, autoritățile mai transmit că este strict interzisă arderea miriștilor fără acordul Autorității de Mediu și ISU. Încălcarea acestor reglementări poate duce la amenzi de până la 2.500 de lei, dar și sistarea dreptului de a beneficia de ajutoare de stat și de fonduri europene.

„Primăria atrage atenția locuitorilor asupra faptului că arderea miriștilor și a plantelor fără acordul Autorității de Mediu și fără notificarea prealabilă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență este strict interzisă. Cu toate că procesul arderii miriștilor și a plantelor fără implicarea organelor sus menționate este interzisă și de dispozițiile cuprinse în art. 94, punctul n) al Ordonanței de Urgență nr. 195/2005, precum și de dispozițiile Hotărârii din 2015 emisă de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului și Pădurilor, precum și de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, arderea resturilor vegetale este o priveliște familiară în această perioadă.

Arderea neautorizată a miriștilor și plantelor constituie contravenție și poate fi sancționată cu amendă cuprinsă între 1.000 şi 2.500 lei. Pe lângă aplicarea sancțiunii menționate, operatorii agricoli – autori ai unei astfel de contravenții, nu vor avea dreptul de a beneficia de ajutoare de stat și fonduri europene.

Să ne protejăm mediul înconjurător!”, încheie autoritățile.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
pitagora, 20 aprilie 2017
Nu numai fumul dar mai ales praful polueaza aerul. Sunt strazi in municipiul capitala de judet pe care nu s-a turmat o lopata de asfalt in ultimii 40 de ani asa ca cetatenii platitori si ei de taxe citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.