ACTUALITATE 20 aprilie 2017

Situația lucrărilor pe străzile din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 2543 vizualizări

Orașul Sfântu Gheorghe s-a transformat, datorită procesului de modernizare a străzilor, într-un adevărat șantier. Acest lucru este și mai vizibil odată cu venirea primăverii, când s-au demarat și lucrări de întreținere a drumurilor, de altfel foarte necesare. Cu toate acestea, autoritățile locale dau asigurări că pe majoritatea șantierelor, chiar și pe cele deschise încă de anul trecut, lucrările avansează. Totuși, pe strada Kós Károly problemele parcă nu mai contenesc.

„Zilele trecute s-au făcut lucrări de asfaltare pe strada Oltului, între strada Grigore Bălan și Lunca Oltului, respectiv pe Aleea Hărniciei. Sunt lucrări de întreținere, deci nu de modernizare a acestor străzi. Practic s-a pus un strat de asfalt. Lucrările au avansat bine pe strada Lăcrămioarei și pe Înfrățirii. Practic ambele străzi sunt pregătite pentru asfaltare. Pe strada Váradi József, pe partea de sus, lucrează cei de la Gospodăria Comunală. După ce vor finaliza schimbarea conductelor, putem să predăm amplasamentul constructorului. (...) Se vor face și lucrări de peticire începând de săptămâna viitoare, dar mai ales după Zilele Sfântu Gheorghe. Și acum, acolo unde sunt probleme punctuale încercăm să rezolvăm cu asfalt rece, dar lucrările de peticire le vom începe după Zilele orașului”, a declarat primarul Antal Árpád joi, într-o conferință de presă.

Dispută privind lucrările de pe Kós Károly

În ceea ce privește strada Kós Károly, unde lucrările au început în noiembrie anul trecut, apar noi și noi probleme. De această dată este vorba despre o dispută, despre care primarul spune că se va rezolva în câteva zile.

„Pe strada Kós Károly se fac lucrări la fundație. Acolo am întâmpinat și mai întâmpinăm câteva probleme. Sunt discuții între cei de la gaze și cei de la drum, în sensul în care chiar dacă recent au fost schimbate conductele de gaze și sunt noi, cei de la gaze se tem ca nu cumva lucrările cu utilajele mari să afecteze conductele de gaze. Este o dispută care sper că se rezolvă în câteva zile”, a spus Antal Árpád.

Nu doar lucrările de întreținere a străzilor sunt în toi în municipiul Sfântu Gheorghe. Primarul a mai precizat că și lucrările specifice anotimpului de primăvară sunt în desfășurare. „Sperăm că acest frig nu va afecta foarte puternic vegetația”, a punctat edilul.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.