ACTUALITATE 9 aprilie 2017

Stelian Olimpiu Floroian, noul preşedinte al PNL Covasna

de Agerpres | 3621 vizualizări

Consilierul judeţean Stelian Olimpiu Floroian a fost ales sâmbătă preşedintele al organizaţiei judeţene Covasna a Partidului Naţional Liberal (PNL), iar printre obiectivele sale imediate se numără recâştigarea electoratului pierdut între alegerile locale şi parlamentare, consolidarea organizaţiei judeţene şi întărirea poziţiei la nivel naţional.

„Între alegerile locale şi parlamentare am pierdut aproape jumătate dintre votanţi şi nu vom mai accepta compromisuri. Pe lista de candidaţi pentru alegerile parlamentare ne-a fost impus un candidat, iar asta a însemnat pierderea voturilor. Eu sunt un om cu o viziune liberală, lucrez de 26 de ani în mediul privat şi nu vreau să fiu un preşedinte singuratic, vreau să am o echipă cu care să pot lucra, pe care să mă pot baza”, a declarat Olimpiu Floroian.

Noul preşedinte a afirmat că ambiţia sa este ca PNL să fie cel mai important partid românesc din judeţul Covasna şi a doua forţă politică din judeţ, după UDMR.

Olimpiu Floroian, în vârstă de 52 de ani, a intrat în politică în anul 2012, şi a fost prim vice-preşedinte al Platformei Forţa Civică, iar apoi al Partidului Democrat Liberal (PDL), după fuziunea celor două formaţiuni.

La Convenţia judeţeană în cadrul căreia a fost desemnată noua conducere a PNL Covasna au participat 84 de delegaţi din judeţ, iar Olimpiu Floroian a obţinut 53 de voturi, faţă de 30 obţinute contracandidatul său, Constantin Pătru, consilier local în municipiul Târgu Secuiesc.

Constantin Pătru a declarat că pledează pentru unitatea organizaţiei, dar nu se va feri să critice noua conducere atunci când va fi cazul.

„A fost o campanie de cinci zile, am decis să candidez pentru că am considerat că e nevoie de concurenţă, doar în partidul comunist se făceau numiri. Nu voi rupe organizaţia, din contră, am făcut un apel la unitatea şi întărirea partidului, dar voi fi un critic aspru al actualei conduceri şi sper că va fi o schimbare de optică”, a declarat Constantin Pătru.

Fostul lider al PNL Covasna, Codruţ Opaiţ, şi-a exprimat speranţa că partidul va deveni „tot mai omogen” şi că toate disensiunile apărute în ultimii ani, după fuziunea cu PNL şi PDL, vor dispărea.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.