ACTUALITATE 23 aprilie 2017

Zilele Sfântu Gheorghe, deschise oficial cu un concert de succes

de Iulia Drăghici - Taraș | 2380 vizualizări

Concertul „Queen Classics” by Vlad Maistorovici, evenimentul care a deschis oficial cea de-a 26-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe, sâmbătă, 22 aprilie, a debutat cu casa închisă, iar interesul publicului a fost răsplătit cu interpretare artistică de excepție.

Ploieșteanul Vlad Maistorovici, în vârstă de 27 de ani, a fost însoțit pe scenă de britanicii Max Ruisi (violoncel), Robin Green (pian solo) și Harry Cameron-Penny (clarinet & clarinet bas solo), precum și artistul din Sfântu Gheorghe, Ferencz Áron (tobe), împreună cu Orchestra Simfonică București. Luiza Zan a urcat de asemenea pe scenă alături de Maistorovici și colegii săi.

Prin intermediul acestora, piese celebre sau mai puțin cunoscute ale legendarei formații Queen au fost reinterpretate și prezentate publicului ca un amestec genial de ritmuri pop și sonorități clasice. Printre piesele care s-au putut auzi în seara magicului concert s-au numărat: „Bicycle Race”, „A Love Of My Life”, „You Take My Breath Away”, „A Bohemian Rhapsody”, „We Are the Champions” sau „We Will Rock You”.

Reprezentanta autorităților locale, viceprimarul Sztakics Éva Judit a deschis oficial concertul, dar și Zilele orașului, cu un discurs, transmis atât în limba maghiară, cât și în română, al cărui mesaj central era despre unitate și armonie. „Dăruiți dragoste celor din jur, pentru a primi mai multă dragoste înapoi” a fost îndemnul care a încheiat cuvântarea și care totodată, a dat startul concertului, dar și cel al unei săptămâni în care Sfântu Gheorghe se va îmbrăca în sărbătoare.

După un concert de aproape două ore și bisuri, în aplauzele frenetice ale publicului prezent sâmbătă seara la Teatrul „Tamási Áron” s-a dat startul unei săptămâni care se anunță a fi pe cât de plină, cu nouă zile de evenimente, peste 300 de programe în 40 de locații, pe atât de interesantă.

Sursă foto: Facebook, Zilele Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.