ACTUALITATE 1 mai 2017

Înotătorii Clubului Sportiv Ciprian, medaliați cu aur și argint în Elveţia

de Covasna Media | 1927 vizualizări

Participarea înotătorilor ACS Ciprian Sfântu Gheorghe la a 46-a ediţie International Meet Swann Oberson desfășurată la piscina olimpică Vernets din Geneva, Elveția a fost încununată cu succes.

La finele săptămânii, timp de trei zile, s-au prezentat la start 340 de sportivi de la 28 de cluburi reprezentând 11 națiuni: Belgia, Elveția, Franța, Germania, Liban, Maroc, Moldova, Olanda, Portugalia, Spania și România.

Competiția este inclusă în calendarul Ligii Europene de Nataţie (LEN), participarea fiind impusă prin limită de timp obținută la concursuri oficiale, desfășurată prin serii-calificări dimineaţa şi finale după masă.

Rezultatele tehnice ale înotătorilor ACS Ciprian Sfântu Gheorghe sunt:

Artene Maria Raluca locul I

– Artene Maria Raluca 14 ani, bursieră a RGT România, s-a impus încă din calificări în proba de 50m spate cu timpul 32”27, nou record al competiției la categoria 14 ani și mai mici, în finală asigurându-și medalia de aur cu timpul 32”45; la proba de 100m spate se califică cu al doilea timp 1’10”55 păstrând locul în finală și obține medalia de argint cu timpul 1’10”04. La finalul competiției ea a ocupat locul al III-lea la categoria ei după punctajul FINA obținut în urma sportivelor din Portugalia și Spaniei.

– Barabás András 14 ani, la proba 50m bras se califică din serii cu al doilea timp 35”89, obținând în finală medalia de argint cu timpul 35”52; la proba 100m bras înregistrează în finală timpul 1’19”30 clasându-se pe locul al IV-lea, la proba 50m craul obține în finală locul al IV-lea cu timpul 27”61, la o sutime de podium și la 100m craul ocupă locul al V-lea cu timpul 1’00”26.

Barabás András locul al II-lea

– Tompa György Kadosa 17 ani, la proba 50m bras categoria open, obține în finală timpul 31”52 clasându-l pe locul al V-lea, la câteva zecimi de podium.

– Becze Zétény Benedek 13 ani, la proba 50m spate ocupă în finală locul al VI-lea cu timpul 35”79.

„Sunt mândru de realizările sportivilor mei, toți au disputat finale, am reușit să urcăm pe podium cu cele mai strălucitoare medalii și să marcăm prin înotătoarea Artene Maria Raluca la proba de 50m spate un nou record al competiției. Prin aceste rezultate ne-am făcut remarcați și ne bucură să aducem România la loc de cinste. Printre susținătorii români de la Geneva care ne-au aplaudat și încurajat s-a aflat și consulul onorific al României, Dl. Dr. Guido Gianasso împreună cu familia sa, ei fiind și sponsorul echipei noastre. Dorim să le mulțumim pe această cale atât pentru sprijinul financiar, dar mai ales pentru timpul pe care l-am petrecut împreună și implicarea pe care a arătat-o pe tot parcursul șederii noastre acolo”, a declarat antrenorul senior Ciprian Grosu.

 

Teme articol: inot medalii CS Ciprian
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.