ACTUALITATE 1 mai 2017

Royal George, desemnată „băutura verii” la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 1642 vizualizări

„Royal George”, un cocktail preparat după o reţetă proprie de tânărul barman Silviu Kereji, a fost desemnată „băutura verii” la Sfântu Gheorghe, în cadrul primului concurs de mixologie desfăşurat în municipiu.

Conform creatorului ei, „Royal George” este o băutură inspirată de regalitatea britanică şi numele municipiului Sfântu Gheorghe, iar ingredientele pe care le-a folosit au fost 40 ml Jodhpur Gin, 30 ml fresh de grepfruit, 15 ml Amerie, o linguriţă de dulceaţă de trandafir şi 15 ml Velvet Falernum (home made) cu conţinut de nucşoară, scorţişoară şi anason, iar pentru decor, o felie de portocală deshidratată, mentă şi zmeură.

„De ce Marea Britanie? Pentru că, încă de la sfârşitul secolului al XVII-lea, la încoronarea regilor Angliei se folosesc pintenii Sfântului Gheorghe, acele obiecte din metal ataşate la cizmele călăreţilor”, a spus Silviu Kereji.

Concursul a fost organizat joi seară într-un pub din municipiul Sfântu Gheorghe de către Şcoala Populară de Arte şi Meserii, iar la acesta au participat opt concurenţi din judeţele Covasna şi Braşov.

Directorul instituţiei, Gáj Nándor, a declarat că ideea acestui concurs s-a conturat în contextul organizării unui curs de mixologie la Sfântu Gheorghe, susţinut recent de Mihai Fetcu din Braşov, unul dintre cei mai renumiţi specialişti în domeniu din ţara noastră.

„Anul trecut am organizat un curs de barista şi unul de somelier, iar recent am organizat un curs de mixologie, arta amestecării băuturilor. (…) Ne-am implicat în astfel de evenimente cu scopul de a ajuta firmele din Sfântu Gheorghe şi din judeţul Covasna să-şi diversifice oferta pentru turiştii care ne vizitează. (…) Acesta a fost primul concurs de mixologie organizat în Sfântu Gheorghe, iar concurenţii au făcut cocktail-uri interesante pe bază de băuturi alcoolice. Juriul, format din reprezentanţi ai unor firme de producere şi comercializare a băuturilor, a acordat premiul I lui Silviu Kereji din Sfântu Gheorghe, locul al doilea lui Paul Ilie din Codlea, iar al treilea, lui Kovács Levente din Braşov”, a declarat Gaj Nandor.

Concursul s-a desfăşurat sub genericul „Saint George Summer Cocktail”. Potrivit organizatorilor, băutura câştigătoare ar putea fi consumată în această vară în mai multe localuri din municipiul Sfântu Gheorghe.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.