ACTUALITATE 11 mai 2017

Verdictul cititorilor: Nedreptate revoltătoare în cazul câinelui schingiuit

de Iulia Drăghici - Taraș | 1569 vizualizări

Conform sondajului realizat pe pagina de Facebook și pe site-ul ziarului Observatorul de Covasna, opinia publică din județul Covasna este scandalizată de decizia luată de judecătorii din Sfântu Gheorghe în cazul tânărului în vârstă de 17 ani, domiciliat în reședința de județ care a ucis fără milă și ulterior spânzurat un câine comunitar într-un copac din pădurea de lângă cartierul Simeria.

Deși ucigașul câinelui putea risca închisoare sau amendă, autoritățile au decis că „nu există interes public în realizarea obiectului acțiunii penale” și s-a dispus soluția de renunțare la urmărirea penală. Astfel, potrivit Comunicării de încheiere penală din 25 aprilie a.c., tânărul a scăpat de pedeapsă.

94% dintre respondenții sondajului de pe site au votat că nu sunt de acord cu acest verdict, iar mulți dintre aceștia și-au argumentat opinia prin intermediul paginii de Facebook a ziarului nostru.

„Se pare ca nu există dreptate! Chiar dacă este o hotărâre definitivă, nu mi se pare corectă și este inacceptabilă. „Nu există interes public în realizarea obiectului acțiunii penale”... este revoltător ce se întâmplă”, a scris un cititor.

„Pedeapsa nu înseamnă răzbunare sau răutate. Pedeapsa este un proces prin care omul este supus unui regim mai dur tocmai ca să învețe, să înțeleagă, să conștientizeze că a greșit și că ceea ce a făcut nu a fost corect. Fără pedeapsă omul nu numai că nu învață nimic, dar probabil că la următoarea ocazie va repeta ce a făcut pentru că oricum nu pățește nimic”, a comentat altcineva.

„Nu, nu sunt de acord. Are 17 ani și nu pățește nimic. În anii următori la ce ne putem aștepta de la adolescenți ca el?”, a mai scris cineva, în vreme ce un alt cititor a notat: „Așa cum a putut ucide pe acel câine, tot așa poate să ucidă pe oricine în orice moment și oriunde”.

 

 

Teme articol: câine decizie cititori ucidere
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.