ACTUALITATE 24 mai 2017

13 proiecte de asistență socială, finanțate cu 800.000 de lei de Consiliul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 2221 vizualizări

Consiliul Județean Covasna, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna, va susține, din bugetul de 800.000 de lei alocat anul acesta, 13 proiecte depuse de opt organizații non-guvernamentale care desfășoară activități de asistență socială la nivelul județului Covasna. Suma de anul acesta este dublă față de cea de anul trecut, iar în ultimii 10 ani finanțările Consiliului Județean în acest sector au crescut de aproape opt ori.

Exemplificând importanța acordării de finanțări consistente în domeniul asistenței sociale, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a subliniat că lunar, la nivelul județului Covasna, peste 1.700 de persoane primesc serviciile asociațiilor care își desfășoară activitatea în acest domeniu.

Organizațiile care beneficiază de finanțare din bugetul județean sunt Fundația Creștină Diakónia, Asociația Caritas (cu serviciul de asistență socială și cel de îngrijire la domiciliu), Asociația Pro Nobis, Asociația Casa Laura, Fundația Izabella, Crucea Roșie – filiala Covasna și Fundația Sfântul Francisc.

Fundația Creștină Diakónia a depus, la concursul încheiat în 5 mai a.c., două proiecte, unul de îngrijire socio-medicală la domiciliu, finanțat cu 203.000 de lei și altul pentru susținerea centrului de integrare prin terapie ocupațională de centru de zi pentru tineri cu dizabilități, finanțat cu 63.000 de lei.

Asociația Caritas, prin componenta de Asistență Socială, a depus un proiect pentru Centrul de zi pentru copii provenind din familii aflate în dificultate, finanțat cu 39.000 de lei, și altul pentru Servicii sociale complexe acordate în comunitate pentru copii și familii cu risc social ori defavorizați, finanțat cu 48.000 de lei.

Prin Serviciul de îngrijire la domiciliu, Caritas a mai depus un proiect privind îngrijirea socio-medicală la domiciliu. Acesta este finanțat cu 220.000 de lei.

Asociația Pro Nobis primește o finanțare de 39.000 de lei pentru proiectul „Centru de zi pentru copii defavorizați din comuna Belin”.

Asociația Casa Laura a depus un proiect numit „Centru de zi pentru copii și tineri cu dizabilități”, care a primit o finanțare cu 45.000 de lei. Proiectul, de care beneficiază 18 persoane, se desfășoară în zona Baraoltului.

Fundația Izabella primește o finanțare de 22.000 de lei pentru un proiect de îngrijire socio-medicală la domiciliu.

Crucea Roșie Covasna este finanțată cu 55.000 de lei tot pentru componenta de îngrijire socio-medicală la domiciliu.

Fundația Sfântul Francisc este finanțată cu suma de 66.000 de lei pentru toate cele patru proiecte ale sale care prevăd patru centre de zi pentru copii neglijați în localitățile Sânzieni, Covasna, Bixad și Estelnic.

„Pe 16 mai au fost semnate contractele cu fiecare asociație și fundație, deci s-a început derularea proiectelor. Eu sper ca aceste sume să vină în sprijinul asociațiilor și fundațiilor. Știm cu toții că acești bani nu vor acoperi toate cheltuielile care sunt necesare pentru funcționarea serviciilor respective, dar sperăm că vor trece și peste aceste greutăți și că vor implementa cu bine proiectele pe care le-au depus către noi. Sperăm la o colaborare cât mai bună și în viitor și sper că și Consiliul Județean va acorda în continuare aceeași atenție și același suport în vederea sprijinirii acestor asociații și fundații”, a declarat miercuri în cadrul unei conferințe de presă, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Covasna, Vass Mária.

Programul de colaborare cu organizații neguvernamentale care desfășoară activități de asistență socială la nivelul județului Covasna, finanțate din bugetul CJ Covasna și derulate de către DGASPC Covasna, funcționează din anul 2007. În perioada 2007 – 2014 s-a acordat finanțare nerambursabilă pentru asigurarea funcționării centrelor de zi pentru copii și persoane cu dizabilități, dar și pentru serviciile de îngrijire socio-medicală la domiciliu. Din anul 2015, programul s-a extins și spre serviciile sociale mai complexe acordate în comunitate pentru copii și familii cu risc social/defavorizați.

Teme articol: ONG proiecte CJ Covasna
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.