ACTUALITATE 18 mai 2017

3000 de numere, 3000 de baloane pentru cititori

de Observatorul de Covasna | 2082 vizualizări

„Observatorul de Covasna” a ajuns vineri la numărul 3000, prilej cu care va sărbători în stradă alături de cititorii din Sfântu Gheorghe, Întorsura Buzăului și Covasna.

În urmă cu 14 ani, când a apărut pe piață primul număr din „Observatorul de Covasna”, nimeni nu ar fi putut anticipa cât va rezista și ce evoluție avea să aibă. Azi, când are deja de multă vreme statutul de cel mai citit cotidian de limbă română din județ, ziarul a ajuns la numărul 3000, ceea ce este prilej de bucurie pentru întreaga echipă, dar și pentru cititorii care i-au rămas fideli și care îl apreciază drept etalon de obiectivitate în media locală.

Cele 3000 de numere ale ziarului înseamnă 3000 de zile în care echipa ziarului, modificată în timp în funcție de felurite conjuncturi, a strâns zeci de mii de știri locale, nelăsând să treacă neobservate nici evenimentele de amploare, dar nici pe cele mărunte care compun în detaliu viața și activitatea comunității covăsnene. Echidistanța, dreptatea, pozitivismul și corectitudinea informării sunt doar câteva dintre calitățile pe care „Observatorul de Covasna” le-a avut și le-a menținut cu orice riscuri de-a lungul celor 3000 de zile de activitate în slujba informării și care au ținut mereu aproape cititorii fideli. Pentru toți acești oameni care ne urmăresc și au încredere în noi, ne încăpățânăm să rămânem în viețile cititorilor noștri, atât online, cât și în varianta tipărită, ceea ce este nu doar un curaj, ci și o performanță în condițiile în care multe ziare naționale, care au un target mult mai larg, au optat doar pentru o activitate în mediul online. „Nu știu câtă lume ar fi crezut că vom putea ajunge la o asemenea cifră, atunci când s-au pus bazele „Observatorului de Covasna”. Sunt bucuros, în egală măsură, că nu e doar o performanță cantitativă, ci că toate aceste 3000 de ediții presupun sute de povești de viață, de reportaje, de exemple de succes, de probleme sociale ridicate atenției publice, de evenimente marcate, de cauze sprijinite. E greu de spus în cuvinte câtă muncă au însemnat toate acestea, mă voi rezuma doar să le mulțumesc tuturor celor ce au trudit pentru ele. Totodată vreau să le mulțumesc tuturor companiilor și instituțiilor care ne-au susținut și o fac și astăzi, găsind în noi un partener corect și de încredere. Nu în ultimul rând prețuirea mea merge către cititorii noștri, atât cei care ne laudă, cât și cei care ne critică sau ne împing să fim mai buni. Comunicarea și jurnalismul sunt într-o continuă schimbare, nu știu dacă vom prinde ediția cu numărul 5000, dar cu siguranță, sub o formă sau alta, vom fi tot în mijlocul comunității, slujind-o cum știm mai bine”, transmite directorul ziarului, Daniel Santa.

Pe lângă știrile și materialele informative care definesc existența ziarului până în acest moment, campaniile sociale și culturale, inițiate și susținute de echipa „Observatorul de Covasna”, sunt o dovadă că în spatele paginilor informative acționează o echipă compusă din oameni implicați, cărora le pasă de comunitate și care fac tot ce le stă în putință pentru a îi aduce beneficii. Cele mai recente exemple în acest sens sunt conferințele APChat, care au prilejuit întâlnirea publicului din Sfântu Gheorghe cu personalități marcante precum Alexandru Mironov, Dumitru Prunariu, Ion Besoiu, Aurora Liiceanu, Adrian Despot, pr. Constantin Necula, Mirela Retegan etc., și campania de strângere de fonduri pentru școala din Comandău, „Le dăm școala înapoi”, care au animat viața culturală a orașului Sfântu Gheorghe, dar au și extins o cauză caritabilă de la nivel județean, la nivel național. Prin tot acest efort de ani, care se traduce în zeci de mii de ore de muncă, cotidianul nostru și-a câștigat respectul cititorilor, dar și pe cel al autorităților locale, al instituțiilor de stat și chiar al politicienilor.

„Eu cunosc ziarul „Observatorul de Covasna” încă de când era mic copil. Îi cunosc pe toți cei care au inițiat și care au pus în mișcare acest ziar județean. Multe s-au schimbat de atunci, dar eu doresc „Observatorului de Covasna” mulți ani înainte! (...) Cred că presa este foarte importantă. Sunt foarte mulți politicieni care nu văd cu ochi buni criticile presei, însă eu, contrar lor, sunt de altă părere. Critica trebuie să fie adusă când este cazul, dar, desigur, într-un mod decent. Presa trebuie să aibă rolul de a ține întotdeauna atenția celor care decid în lucrurile colective și publice și să fie atentă și echilibrată”, ne-a spus președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

„Observatorul este unul dintre cei mai importanți parteneri ai teatrului nostru. Este cotidianul cu care mulţi dintre noi ne începem ziua, cotidianul cu informații relevante, comunicate profesionist și cu bun simț, cotidianul comunității, implicat în problemele oamenilor din această zonă. Vă doresc multe ediții viitoare la fel de reușite, implicare maximă, prezență constantă, curaj, deschidere, imparțialitate și nu în ultimul rând dragoste pentru cititori”, ne-a transmis managerul teatrului „Andrei Mureșanu”, Anna Maria Pop.

Sărbătorim în stradă cu baloane

Cum o aniversare importantă nu trebuie să treacă niciodată neobservată, echipa ziarului a decis să iasă din birouri în plină stradă și să sărbătorească alături de cititori. Astfel, 3000 de baloane vor fi împărțite în semn de mulțumire tuturor covăsnenilor care se vor afla pe stradă în centrul orașului Sfântu Gheorghe vineri după amiază și în orașele Întorsura Buzăului și Covasna, sâmbătă, 20 mai.

Povestea merge mai departe

Cele 3000 de numere de „Observatorul de Covasna” nu înseamnă nici pe departe capătul unui drum. Dimpotrivă, obișnuită să se concentreze pe prezent, dar mai ales pe viitor, echipa ziarului consideră că în acest moment se află la capătul unui nou drum, un drum poate chiar mai lung decât cel deja parcurs, care va aduce multe alte provocări, dar tot pe atâtea satisfacții. Astfel, cei care vor rămâne în continuare alături de ziarul nostru și îl vor susține prin interesul arătat vor avea parte de noi și noi surprize, între care unele presupun o înnoire totală a modului de prezentare și nu numai, care vor fi dezvăluite în viitorul apropiat.

Celor ce ne urmăriți și ne sunteți alături vă urăm „La mulți ani alături de noi!”, transmițându-vă că sunteți principalul motiv pentru care luptăm să mergem mai departe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.