ACTUALITATE 15 mai 2017

Activități în cadrul programului „Școala Altfel”

de Covasna Media | 2327 vizualizări

Un grup de elevi a făcut o vizită la Poliția Municipiului Târgu Secuiesc

Luni, 15 mai a.c., circa 70 de elevi de la Școala Gimnazială din Ghelința au fost în vizită la Poliția Municipiului Târgu Secuiesc, ocazie cu care au putut vedea o mică parte din activitatea desfășurată de oamenii în uniformă.

Astfel, în intervalul 09:00 – 12:00, polițiștii le-au prezentat tinerilor câteva aspecte ale muncii de poliție, dar și tehnica din dotare. Cei de la criminalistică le-au arătat cum se ridică amprentele papilare și modalitatea de amprentare a persoanelor, iar polițiștii de la proximitate i-au întâmpinat cu recomandări preventive și au împărțit pliante cu astfel de recomandări.

De departe însă, cel mai atractiv moment a fost acela în care și-a făcut apariția „TAC”, câinele de serviciu aflat în dotarea subunității. Acesta le-a arătat copiilor și câteva din trucurile pe care le știe, câștigând și mai mult simpatia spectatorilor.

Această activitate s-a desfășurat în cadrul programului național „Școala Altfel”, prin acest gen de acțiuni polițiștii dorind să se apropie de cetățeni și să încurajeze comunitatea în asumarea rolului de partener în lupta împotriva criminalității. Educația antiinfracțională a tinerilor reprezintă un pilon important al acestei lupte întrucât, prin crearea unui comportament preventiv, avem convingerea că vom crea o lume mai sigură.

(IPJ Covasna)

 

 

Teme articol: poliţie elevi scoala altfel
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.