ACTUALITATE 2 mai 2017

Amenzi de 7.000 lei aplicate comercianţilor din târgul de la Zilele Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 2408 vizualizări

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Covasna a aplicat amenzi în valoare totală de 7.000 de lei unor agenţi economici care şi-au vândut produsele în cadrul târgului organizat la sfârşitul săptămânii trecute, cu prilejul Zilelor Sfântu Gheorghe.

Inspectorii Comisariatului au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, dintre care 6 amenzi în valoare totală de 7.000 lei şi 5 avertismente, printre deficienţele constatate numărându-se nerespectarea condiţiilor de păstrare şi depozitare a alimentelor şi lipsa informaţiilor complete privind produsele comercializate, se arată într-un comunicat de presă.

Cea mai mare amendă, în valoare de 2.000 de lei, a fost aplicată unui comerciant ambulant din Satu Mare, care oferea spre consum carne şi produse din carne nedepozitate corespunzător.

De asemenea, a fost amendat cu 1.000 de lei un comerciant de sandviciuri şi hot dog, care nu a afişat ingredientele alergene, conform prevederile Regulamentului UE, iar cântarul folosit pentru măsurarea produselor nu avea verificare metrologică.

Un alt comerciant, care vindea semipreparate, grătar şi alimente gătite a primit o amendă similară pentru că nu a informat consumatorii cu privire la faptul că utilizează produse congelate, iar un vânzător ambulant de produse de patiserie (gogoşi şi cozonac secuiesc) a fost sancţionat tot cu 1.000 de lei pentru că a folosit înlocuitor de nucă în loc de nucă, aşa cum scria pe eticheta produsului.

O altă unitate comercială care oferea spre vânzare gogoşi şi cozonac secuiesc s-a ales tot cu o amendă de 1.000 de lei pentru lipsa autorizaţiei sanitar veterinare, asemenea proprietarilor unui stand echipat cu dozatoare de bere, care au afişat doar în limba maghiară, nu şi în română, informaţiile privind caracteristicile şi preţul băuturii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.