ACTUALITATE 29 mai 2017

Buget de 100.000 de lei pentru table interactive

de Iulia Drăghici - Taraș | 1838 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat în ședința ordinară de joi, 25 mai, bugetul de 100.000 de lei pentru sprijinirea unităților de învățământ de stat – primar, gimnazial și liceal din municipiu în vederea dotării cu table interactive sau videoproiectoare.

„În anii precedenți acest program s-a bucurat de succes, iar comunitățile școlare au început deja să strângă banii pentru acest program. Anul acesta pornim cu un fond substanțial de 100.000 de lei, care reprezintă un sprijin de 50% pentru acele instituțiile care reușesc să asigure fondurile pentru achiziția unor table interactive”, a declarat, în cadrul ședinței de Consiliu Local, viceprimarul Sztakics Éva.

Unitățile de învățământ din Sfântu Gheorghe trebuie să îndeplinească o serie de condiții pentru a lua parte la acest program, printre care: să facă dovada comenzii, precum și a achitării unui avans de 50% din prețul tablei interactive sau al videoproiectorului; avansul de 50% din prețul tablei interactive sau al videoproiectorului să provină din alte fonduri decât cele publice; să depună o cerere de cofinanțare cel târziu până la data de 30 noiembrie; prețul unei table interactive sau al videoproiectorului să nu depășească 12.000 de lei.

Potrivit autorităților locale din reședința de județ, „prin amplasarea unor table interactive se creează condițiile pentru un învățământ de calitate, aceste obiecte fiind considerate un echipament didactic indispensabil în era digitală. Există cerere pentru astfel de dispozitive didactice moderne și performante, anual fiind achiziționate mai multe echipamente electronice de acest tip. Marele avantaj în ceea ce privește tabla interactivă se referă la ușurința de a expune subiecte, de a învăța rapid, permite și lucrul în echipă, interacțiunea cu colegii, ceea ce face ca împărtășirea de cunoștințe și idei să sporească atât interesul elevilor, cât și gândirea în perspectivă”, arată documentul de expunere de motive din Hotărârea de Consiliu Local aprobată joi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.