ACTUALITATE 3 mai 2017

Conferință internațională despre voluntariatul în rândul preșcolarilor, în premieră în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1777 vizualizări

Inspectoratul Școlar Județean Covasna, Asociația Pedagogilor Români din Covasna și extensia din Sfântu Gheorghe a Universității „Babeș – Bolyai” organizează în premieră pentru județul Covasna conferința internațională de formare a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar „Fii voluntar în comunitatea ta!”, unde tema va fi voluntariatul în rândul preșcolarilor.

Evenimentul, care are loc în perioada 11-13 mai a.c., se adresează cadrelor didactice din învățământul preuniversitar de la secția română din județul Covasna. La conferință sunt invitați și specialiști din municipiul Bucureşti, judeţele Buzău, Cluj, Vrancea și Braşov, dar și din străinătate, din țări precum Italia, Turcia, Republica Moldova, Ungaria și Ucraina.

„Educatoarele din județul nostru și-au învățat preșcolarii că este minunat să fii mereu prezent cu inima și sufletul printre oameni, să-i ajuți necondiționat atunci când este nevoie. Este o onoare să fii voluntar în comunitatea unde trăiești, să-ți pese de cei din jur. A trezi și a dezvolta spiritul voluntariatului încă de la vârsta preșcolară, a cultiva valorile lui sunt unele din sarcinile de seamă ale educatoarelor, pe care le vom forma participând direct la activitățile de voluntariat. (...) Conferința își propune să atragă atenţia asupra importanţei voluntariatului şi inovaţiei pentru dezvoltarea personală, socială şi economică, oferind cadrelor didactice posibilitatea manifestării iniţiativei şi creativităţii într-un context educațional variat și flexibil, cadru care să asigure libertatea de gândire şi aplicabilitatea practică. În acelaşi timp își propune să facă cunoscute anumite preocupări ştiinţifice şi didactice pentru care nu au găsit poate până acum spaţiu optim de desfăşurare, să popularizeze la nivel internațional activitatea de voluntariat a cadrelor didactice din județul Covasna. Evenimentul vizează educarea tinerei generaţii în spiritul principiilor şi valorilor voluntariatului, respectiv formarea unor atitudini care urmăresc influenţarea unor politici publice, legi şi comportamente, cu scopul de a crea o lume mai bună, prin valorificarea experiențelor pedagogice pozitive, din instituții de învățământ din România și din străinătate”, transmit organizatorii evenimentului.

Cadrele didactice care participă la acest eveniment au sarcina de a pregăti lucrări centrate pe analiza unor nevoi reale, pe care le vor prezenta inițial la nivel județean, urmând ca cele mai bune să fie selectate de un juriu competent spre a fi expuse în plenul conferinței.

Pe lângă prezentarea acestor lucrări, dar și alte schimburi de experiențe între cadrele didactice din județ și cele din țară sau străinătate, programul mai cuprinde și o excursie la obiectivele turistice din județ.

Conferința internațională este modalitatea prin care cadrele didactice din Covasna marchează aniversarea a 10 ani de la prima ediție a „Simpozionului de creativitate pedagogică”, inițiat în județ și organizat anual încă din 2008.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.