SOCIAL 22 mai 2017

Dar din dar se face Raiul pentru elevii din Comandău

de Iulia Drăghici - Taraș | 2635 vizualizări

„Le dăm școala înapoi”, campania de strângere de fonduri pentru reconstrucția școlii din Comandău, reușește să adune în jurul său evenimente, acțiuni și gânduri deosebit de pozitive.

Un exemplu în acest sens este oferit de Asociația de Tineret „Ecou”, partenerul campaniei, care a cumpărat 20 de bilete la spectacolul Operei Comice pentru Copii din București, „Don Quijote”, pe care le-a dăruit conducerii Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, cu scopul de a ajunge fie la elevii care nu au posibilități financiare să participe la un astfel de eveniment, fie la cei care au avut rezultate deosebite în acest an școlar și merită să fie premiați cu un spectacol de calitate.

„Noi ne dorim ca publicul din Sfântu Gheorghe să consume foarte multă cultură, însă, de multe ori, apar impedimente de ordin financiar. Este un gest simbolic, normal, pentru că dorim să oferim experiența unui spectacol frumos tuturor și să contribuim astfel la strângerea de fonduri pentru școala din Comandău. Sperăm să fie un semnal pentru comunitate și să vină cât mai multă lume la spectacol”, spune președintele Asociației „Ecou”, Alexandru Ujvarosi-Brezeanu.

Fără a sta pe gânduri, conducerea CNMV a primit gestul tinerilor din Asociația „Ecou” și o cataloghează drept lăudabilă.

„Inițiativa Asociației de Tineret „Ecou” este una lăudabilă. Cele 20 de bilete vor ajunge pe de o parte la acei elevi care își doresc să meargă la spectacol, dar nu își permit financiar, iar pe de altă parte la acei elevi merituoși care iubesc în general arta și manifestările artistice. Câteva bilete vor ajunge la câțiva părinți ai colegiului care își vor însoți proprii lor copii la acest eveniment caritabil inițiat de Asociația pentru Comunitate și Observatorul de Covasna! Mulțumim celor de la „Ecou” și sperăm într-o bună colaborare și pe viitor!”, declară și directorul adjunct al CNMV, Maria Băilă.

Don Quijote sprijină reconstrucția școlii din Comandău

În luna martie, Opera Comică pentru Copii din București și-a unit forțele cu Asociația de Tineret „Ecou” și cu Asociația pentru Comunitate din Sfântu Gheorghe pentru a aduce mai aproape de succes campania de strângere de fonduri pentru reconstrucția școlii din Comandău, „Le dăm școala înapoi”.

Ca urmare a acestui parteneriat, joi, 25 mai a.c., pe scena sălii mari a Teatrului „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe, începând cu ora 17:30, 30 dintre balerinii Operei Comice pentru Copii vor da viață, în premieră pentru județul nostru, personajelor din celebra operă „Don Quijote” a lui Miguel de Cervantes.

Combinaţia dintre romanul „Don Quijote”, votat în anul 2002 ca fiind cea mai bună carte scrisă vreodată, şi viziunea artiștilor de la Opera Comică pentru Copii, instituția culturală care reuşeşte să vândă într-o stagiune peste 75.000 de bilete, este cu siguranţă reţeta unui spectacol extraordinar, care nu trebuie ratat nici de copii și nici de adulți.

Preţul unui bilet este de 25 de lei, iar vânzarea se face la Biroul de Organizare Evenimente din centrul oraşului Sfântu Gheorghe, de luni până joi între orele 09:00 – 16:00.

Toți banii strânși din vânzarea de bilete vor ajunge în contul Asociației Pro Comandău.

Urmează concursuri speciale

În perioada următoare, organizatorii evenimentului pregătesc și câteva concursuri cu premii, care vor consta în puzzle-uri, caiete de program sau bilete de VIP la spectacol, astfel că vă invităm să urmăriți pagina de Facebook a campaniei „Le dăm școala înapoi”, dar și pe cea a ziarului „Observatorul de Covasna” și să vă achiziționați din timp bilete pentru a putea beneficia de aceste surprize.

„Le dăm şcoala înapoi”, susținută de parteneri de nădejde

Campania „Le dăm şcoala înapoi” a fost iniţiată de Asociaţia pentru Comunitate şi Observatorul de Covasna în luna ianuarie, cu scopul reconstruirii școlii din Comandău pentru cei aproximativ 100 de copii din localitate.

În rândul partenerilor care sprijină cauza #ledămşcoalaînapoi se numără, pe lângă Opera Comică pentru Copii și Asociația de tineret „Ecou”, şi celebra Gaşcă Zurli, dar şi Bartok Árpád (Servint SRL), Berszány Tibor (Bertis), Kovács István (Best Western Hotel Park), pilotul Szabó Csongor şi alţii.

Pentru reconstrucţia şcolii din Comandău, care la începutul anului a fost distrusă de un incendiu, sunt necesari 800.000 de euro. Până acum s-au strâns, din diverse surse și campanii, 97.000 de lei, 3 milioane de forinți și peste 2.000 de euro, insuficienți pentru a le reda copiilor din Comandău o școală nouă, drept pentru care participarea dumneavoastră la spectacolele organizate cu scopul strângerii de fonduri este foarte importantă.

Cei care nu pot să ajungă la evenimente, dar vor să se alăture campaniei, pot să facă acest lucru prin donații în conturile Asociaţiei Pro Comandău: RON: RO10BTRLRONCRT0288651301, EUR: RO57BTRLEURCRT0288651301, HUF: RO70BTRLHUFCRT0288651301, CUI: 34385327, COD CLIENT: 2886513. Donatorii de peste hotare au la dispoziție și următorul cod SWIFT: BTRLRO22.

Pentru a rămâne la curent cu toate informațiile privind desfășurarea campaniei, vă invităm să vă alăturați paginilor de Facebook „Le dăm școala înapoi” (#ledamscoalainapoi) şi Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.

 

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.