ACTUALITATE 29 mai 2017

Design Week Sfântu Gheorghe s-a prezentat la București

de Covasna Media | 1450 vizualizări

Între 20 și 28 mai a avut loc în București unul dintre evenimentele marcante ale domeniului designului, Romanian Design Week.

La invitația Institutului Ballasi, Design Week Sfântu Gheorghe a fost prezent la acest eveniment prestigios. Una dintre realizările importante, în urma participării noastre, a fost crearea unei legături între Budapesta și București. Acest lucru a fost posibil prin plasarea materialelor de expoziție Mercedes Benz de la facultatea de artă „Moholy-Nagy” la Institutul Ballasi de către organizatorii Design Week Sfântu Gheorghe. În afară de expoziția Mercedes Benz, Design Week Sfântu Gheorghe a prezentat încă două materiale proprii: expoziția design de ambalaj 100% Transilvania, precum şi materialele din tabăra de design din Cernat. Organizatorul principal al evenimentului, Damokos Csaba, precum şi designerul Grubisics Csaga, au făcut cunoscute principalele programe ale evenimentului. La finalul expoziției Grubisics Csaga și-a exprimat următorul gând: „Materialul din expoziția de față intenționează să oglindească situația actuală. În același timp, își dorește să încurajeze toate acele companii care au investit în ambalajele pretențioase. În continuare, vrea să întărească alegerea de a investi în designul minuțios. Ne dorim să accentuăm importanța pregătirii și competenței profesionale, evidențiind că cuvintele cheie ale domeniului designului sunt: crearea și minuțiozitatea. Ne străduim ca expoziția din toamnă să marcheze fiecare vizitator.”

În opinia lui Damokos Csaba, ceea ce dorește să asigure Design Week Sfântu Gheorghe este un forum pentru profesiile din Ardeal. Opt expoziții, un workshop, o prezentare de modă, două discuții și târgul de design au reprezentat baza evenimentului. „În 2015 am pornit la drum cu Design Week Sfântu Gheorghe pentru că am considerat că acum se poate vorbi de domeniul designului din Ardeal. În Ținutul Secuiesc există deja o generație de designeri tineri care s-au format peste hotare, s-au întors și își doresc să trăiască din design. Este important să existe un loc pentru aceștia, unde se pot prezenta lumii, profesiei și unul altuia.”

Organizatorii au anunțat ediția Design Week Sfântu Gheorghe din 2017, evenimentul având loc între 19 și 26 noiembrie și va primi mottoul Urban Function, referindu-se la faptul că anul acesta, în prim plan va fi așezat designul funcțional.

(Echipa Design Week Sfântu Gheorghe)

Teme articol: Design Week profesii
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.