ACTUALITATE 11 mai 2017

Fausto Presutti (ISPEF Roma): În România este un nivel de calitate educaţională elevat

de Covasna Media | 1053 vizualizări

Preşedintele Institutului de Ştiinţe Psihologice şi ale Educaţiei (Instituto di Scienze Psicologiche di Educazione e di Formazione ISPEF) din Roma, Fausto Presutti, consideră că în România există „un nivel de calitate educaţională elevat“, precum şi numeroase exemple de bună practică ce merită să fie valorificate pe plan internaţional.

Prof. univ.dr. Fausto Presutti, care participă în calitate de invitat special la conferinţa internaţională „Fii voluntar în comunitatea ta“, organizată în municipiul Sfântu Gheorghe de Asociaţia Pedagogilor Români din judeţul Covasna, a declarat joi, pentru AGERPRES, că ISPEF a publicat până în prezent, două cărţi care cuprind experienţe de bună practică din judeţul Covasna în materie de educaţie, iar una dintre acestea a fost tradusă în limba engleză.

„Noi, cei din ISPEF, Institutul de la Roma, credem mult în educaţia pentru copii care se desfăşoară în România, educaţie de la un an până la 6-7 ani. Am văzut că se desfăşoară în România exemple de bună practică, valabile nu doar la nivel naţional, ci şi la nivel european şi internaţional. Este un nivel de calitate educaţională elevat şi doresc să ridic la grad de profesionalism experienţele făcute de educatoare, profesori, directori şi inspectori din România (...) Intenţia nu este să promovăm doar coordonatorii, managementul, inspectorii care lucrează în educaţia timpurie, ci vrem să valorizăm în primul rând educatoarele, pe care noi le numim „eroii silenţioşi“ ai noii societăţii, care se implică foarte mult în activităţile educaţionale“, a declarat Fausto Presutti.

La conferinţa care se va desfăşura în perioada 11-13 mai participă aproape 150 de cadre didactice din Turcia, Italia, Ungaria, Republica Moldova şi România.

„Conferinţa îşi propune să atragă atenţia asupra importanţei acţiunilor de voluntariat, să ne educăm preşcolarii în spiritul civic, să îi învăţăm să le pese de cei din jur, să ştie că a fi voluntar este o mândrie în comunitate şi valorile morale să fie pe primul loc, să le pese nu numai de ei, ci şi de cei care au nevoie de ajutorul lor (...) Vrem să ne împărtăşim activitatea atât în plan judeţean, cât şi cu formatorii din ţară, care ne-au sprijinit întotdeauna, dar şi la nivel internaţional“, a declarat Florica Nica, inspector şcolar pentru educaţie timpurie şi alternative educaţionale.

Potrivit acesteia, evenimentul vine în continuarea ,,Simpozionului de creativitate pedagogică“, care se derulează de zece ani în judeţul Covasna, iar iniţiativa organizării conferinţei aparţine prof. univ. dr. Mariana Norel de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, care a fost prezentă la festivitatea de deschidere.

Lucrările prezentate în cadrul conferinţei vor fi cuprinse într-un volum intitulat „Fii voluntar în comunitatea ta“.

Conferinţa este organizată în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna şi Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca - extensia Sfântu Gheorghe, cu sprijinul Consiliului Local municipal, iar în program sunt cuprinse, pe lângă prelegeri şi dezbateri, vizite la unităţi de învăţământ preşcolar, precum şi la o serie de obiective turistice din judeţ.

 

 

Teme articol: educatie presutti ISPEF
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.