ACTUALITATE 7 mai 2017

Fructele și legumele din piețele covăsnene, verificate de Ministerul Agriculturii

de Sever Ioan Miu | 1320 vizualizări

Experţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) vor verifica, în perioada următoare, toate piețele agroalimentare și en gros din Capitală și din municipiile din toate județele, aceste acțiuni având un caracter permanent, potrivit unui comunicat al ministerului.

Acțiunea are ca scop întărirea „ordinii şi disciplinei în toate pieţele agroalimentare din România şi, în principal, informarea corectă a populaţiei cu privire la provenienţa şi calitatea legumelor şi fructelor în special”. Printre obiectivele verificărilor se numără indicarea corectă a provenienței tuturor legumelor și fructelor expuse spre comercializare, prin afișarea localității de producție din România sau a țării de proveniență, în cazul produselor de import. Un alt obiectiv al acestei acțiuni este să identifice și să sancţioneze toate substituirile de origine a tomatelor, castraveţilor, ardeilor, vinetelor, fructelor etc.

Controalele vor verifica „legalitatea deţinerii atestatelor de către comercianţi precum şi a modului de eliberare a acestora de către primării”, precum și dacă există, în toate piețele agroalimentare, un spațiu delimitat și marcat distinct, de minim 40% pentru producătorii autohtoni. Nu în ultimul rând, acțiunea va verifica dacă toți consumatorii sunt informați corect despre originea și caracteristicile produselor pe care le achiziţionează. Potrivit comunicatului amintit, acțiunile de verificare se desfășoară permanent în baza unei tematici de control aprobată de MADR.

Teme articol: control piata legume fructe MADR
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.