ACTUALITATE 29 mai 2017

Hotelul Bodoc, scos din nou la licitaţie în condiţii mai avantajoase pentru investitori

de Agerpres | 1889 vizualizări

Hotelul Bodoc din Sfântu Gheorghe, aflat în proprietatea administraţiei locale, va fi scos din nou la licitaţie publică, în condiţii mult mai avantajoase pentru potenţialii investitori, suma de pornire fiind redusă de la un milion la 900.000 de euro, conform viceprimarului municipiului, Tóth Birtan Csaba.

De asemenea, garanţia bancară cerută de autorităţi a fost redusă de la 500.000 de euro la 300.000 de euro, aceasta urmând să fie restituită în trei etape pe măsura îndeplinirii sarcinilor stabilite în contract, iar imobilul va putea avea şi alte destinaţii decât cel de hotel, a mai spus viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe.

Potrivit acestuia, la prima licitaţie, desfăşurată în primăvara acestui an, trei companii au achiziţionat caietul de sarcini, dar nu au făcut oferte, iar la revizuirea condiţiilor s-au avut în vedere şi propunerile venite din partea acestora.

„Cei interesaţi au subliniat că un astfel de hotel, cu astfel de capacitate nu ar putea funcţiona eficient în Sfântu Gheorghe, deci ar trebui să nu fie destinaţie unică, să fie şi locuinţe sau sedii de birouri, să poată avea şi destinaţie pentru activitate culturală şi restaurant”, a spus reprezentantul administraţiei locale.

Fostul Hotel Bodoc din Sfântu Gheorghe a fost achiziţionat de municipalitate în urmă cu aproape trei ani de la omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie, care l-a cumpărat în anul 2003 împreună cu alte active ale fostei S.C. Turism şi Agrement „Oltul” scoase la privatizare.

Hotelul Bodoc, construit între anii 1971-1972, a intrat în 2007 în modernizare, dar lucrările au fost sistate la scurt timp, iar clădirea cu zece etaje aflată în centrul municipiului a rămas de atunci în paragină.

Între timp, proprietarul a acumulat o datorie de aproape 160.000 de euro către bugetul local Sfântu Gheorghe şi era ameninţat cu executarea silită, iar în cele din urmă a decis să vândă hotelul municipalităţii, tranzacţia fiind încheiată cu suma de 745.000 de euro.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.