ACTUALITATE 29 mai 2017

IMM-urile din Sfântu Gheorghe, ajutate de Primărie și anul acesta

de Iulia Drăghici - Taraș | 1831 vizualizări

Municipalitatea din Sfântu Gheorghe susține și anul acesta prin schema de ajutor de minimis Întreprinderile Mici și Mijlocii care au sediul și plătesc taxele în această localitate. Suma cadru de la care pornește acest sprijin este de 500.000 de lei.

„Este al cincilea an prin care susținem Întreprinderile Mici și Mijlocii prin această schemă de ajutor de minimis. Dorim să continuăm acest program și anul acesta și susținem cu o sumă cadru de 500.000 de lei, pe care, așa cum am făcut și în anii precedenți, o vom extinde la suma care se solicită de către întreprinzătorii mici și mijlocii. Programul se referă la firmele care au sediul sau punct de lucru în municipiul Sfântu Gheorghe și care plătesc aici taxe și impozite ca și persoane juridice. (...) Aceștia pot fi scutiți de o anumită sumă din impozitul pe imobil, care poate fi mai mare dacă se asigură salarii mai mari decât cel minim pe economie. În continuare va exista o comisie mixtă care va evalua cererile care vor veni”, a spus consilierul local Miklós Zoltán în cadrul ședinței de Consiliu Local în care s-a votat și aprobat proiectul.

IMM-urile care vor să beneficieze de schema de ajutor trebuie să depună cererile la Camera de Comerț și Industrie Covasna în perioada 6 iunie – 20 octombrie a.c..

În cadrul ședinței de Consiliu Local în care s-a aprobat implementarea schemei de ajutor de minimis, consilierii au aprobat de asemenea și sprijinirea Camerei de Comerț și Industrie Covasna cu suma de 100.000 de lei, pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare pentru derularea programului menționat, dar și pentru alte programe derulate în comun cu Primăria Sfântu Gheorghe.

„Pentru derularea schemei de ajutor de minimis și pentru susținerea altor activități și programe se acordă suma de 100.000 de lei pentru Camera de Comerț și Industrie a județului Covasna. Considerăm că activitatea CCI în orașul și în județul nostru este importantă și de apreciat”, a declarat primarul Antal Árpád.

Teme articol: firme ajutor primarie IMM
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.