ACTUALITATE 11 mai 2017

Încă un copil nevaccinat a murit din cauza rujeolei. 25 de decese în România

de Covasna Media | 1862 vizualizări

În ziua în care una dintre cele mai controversate legi din România intră în dezbatere publică, legea vaccinării, ministrul Sănătăţii anunţă al 25-lea deces din cauza rujeolei. Este vorba despre un copil nevaccinat din Oradea.

„După cum știți, avem al 25-lea caz de deces de rujeolă, de data aceasta în județul Bihor, din localitatea Alești. Un copil care s-a chinuit foarte mult, care a fost internat în spital, după care a fost externat pe propria răspundere. Un copil care trăia acasă fără mamă — mama lui era plecată în străinătate — și care a intrat în contact cu pacienți care au fost bolnavi de rujeolă, un copil de doi ani nevaccinat”, a spus ministrul Sănătății, Florian Bodog.

„Eu îmi doresc să avem copii sănătoşi. Îmi doresc să le asigurăm copiilor noştri cel mai de preţ dar pe care îl putem asigura – imunitatea. Am citit undeva că vaccinul este ca şi botezul pentru copil. În situaţia în care suntem credincioşi şi ne botezăm copilul, nu văd de ce să nu îl vaccinăm”, a spus ministrul.

„În situaţia în care avem copii bolnavi cu cancer, care fac tratamente cu citostatice, în condiţiile în care ştim că cele mai multe efecte sunt efecte negative ale acestor medicamente, pentru că ne dorim că aceşti copii să trăiască, eu cred că la fel de important este să îi vaccinăm, să prevenim aceste boli care se pot preveni doar prin vaccin”, a adăugat Florian Bodog.

digi24.ro

 

Teme articol: copil deces rujeola vaccind
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.