ACTUALITATE 25 mai 2017

Jandarmii covăsneni şi-au cinstit înaintaşii la Monumentul Eroilor Jandarmi din Aita Mare

de Covasna Media | 2102 vizualizări

De Ziua Eroilor, jandarmii covăsneni şi-au cinstit joi cum se cuvine înaintaşii, prin organizarea unei manifestări comemorative la Monumentul Eroilor Jandarmi din localitatea Aita Mare. În jurul prânzului s-a desfăşurat un ceremonial militar şi religios, la care au participat jandarmi, cadre ale unităţii militare din localitatea Vâlcele şi numeroşi invitaţi. După încheierea serviciului religios, au fost prezentate mesaje cu privire la semnificaţia acestei zile, s-au depus coroane de flori, iar la final a avut loc defilarea Gărzii de onoare.

Printre cei care au prezentat mesaje a fost şi domnul colonel în rezervă Şerb Aurel, care s-a aflat la conducerea jandarmeriei covăsnene în anul 2000, când a fost ridicat actualul Monument al Eroilor Jandarmi. Din discursul domnului colonel cităm: „Crucea de marmură albă, pusă la căpătâiul lor, ridicată de către noi, înseamnă o biruinţă. (…) Închei prin a rosti cuvintele poetului George Coşbuc: Şi bun e Domnul de-am avea / La cap o cruce.”

La acest eveniment au participat reprezentanţi ai Prefecturii Judeţului Covasna, ai instituţiilor deconcentrate din judeţ şi ai Primăriei din localitatea Aita Mare.

Monumentul Eroilor Jandarmi din Aita Mare a fost dezvelit în anul 2000, de Ziua Eroilor iar de atunci, în fiecare an, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Gheorghe Doja” Covasna organizează manifestări dedicate comemorării eroilor.

Pe această cale, dorim să aducem mulţumiri persoanelor care au contribuit la buna desfăşurare a acestui eveniment.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.