ACTUALITATE 11 mai 2017

Numărul consumatorilor de droguri aflaţi în asistenţă, în creştere în Covasna

de Agerpres | 1731 vizualizări

Numărul consumatorilor de substanţe psihoactive aflaţi în asistenţa Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna s-a dublat în acest an, ajungând de la trei la şase.

Coordonatoarea centrului, Liliana Lazea, a declarat că anul trecut au fost furnizate servicii de asistenţă unui număr de trei persoane dependente de droguri şi au fost oferite şapte intervenţii terapeutice, respectiv consilieri individuale, familiale, evaluări medicale, psihologice şi sociale, în timp ce în primele cinci luni ale anului 2017 numărul consumatorilor a ajuns la şase. Potrivit datelor oficiale, în 2015 au fost asistate 12 persoane dependente de droguri şi alcool.

Majoritatea persoanelor asistate sunt bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani şi au fost deferiţi Centrului Antidrog de către Parchete prin Ordonanţe DIICOT sau ale Serviciului de Probaţiune.

Liliana Lazea a menţionat că Centrul Antidrog Covasna a derulat anul trecut 12 proiecte şi campanii de prevenire a consumului de substanţe psihoactive în comunitate, totalizând un număr de aproape 5.000 de beneficiari direcţi.

De asemenea, au fost încheiate 18 acorduri de parteneriat cu şcoli, licee, autorităţi publice locale şi organizaţii nonguvernamentale, prin intermediul cărora se urmăreşte realizarea de proiecte de prevenire a consumului de droguri şi alcool.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.