ACTUALITATE 21 mai 2017

Performanță națională pentru dansatorii de la Palatul Copiilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 4713 vizualizări

Dansatorii Palatului Copiilor din Sfântu Gheorghe sunt marii câștigători ai competiției naționale de dans modern „Să fii dinamic”, desfășurată sâmbătă la Brăila. Cele trei grupe de dansatori de performanță, adică un număr total de 33 de copii din Sfântu Gheorghe, s-au întors acasă cu marile premii la aproape toate categoriile la care au participat, respectiv cu podium pentru fiecare din cele șase dansuri prezentate.

Echipa „Dancing Dolls”, din care fac parte 6 copii din categoria de vârstă a claselor I-IV, a luat premiul I atât pentru categoria de dans modern, cât și pentru cea de dans dinamic. „No Limit”, cu 19 copii din categoria de vârstă a claselor V-VIII, a obținut premiul I pentru dans modern și locul II pentru dans tematic, iar trupa „One Beat”, cu cei 8 membri din categoria de vârstă a claselor IX-XII, a câștigat tot locurile I și II la categoriile dans tematic, respectiv modern.

La competiția de la Brăila, desfășurată pe Esplanada Dunării, în aer liber, au participat 29 de formații de dans din toată țara.

„Niciodată nu m-am dus la concursuri cu atâtea echipe, deși este a treia oară când participăm la această competiție națională. Până acum am fost doar cu o echipă. Știam că va fi o experiență foarte frumoasă și exact din acest motiv am vrut să merg cu mai multe echipe. Noi și Sighișoara am luat cele mai bune poziții, deși am concurat cu echipe din aproape toată țara”, ne-a declarat profesoara de dans de la Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe, Molnár Enikő.

319 dansatori la Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe

Chiar dacă la Brăila au fost doar 33 de copii, cei din grupa de performanță, adică cei care fac dansuri moderne de minim patru ani, în prezent, la Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe sunt înscriși 319 copii care învață secretele dansului alături de profesoara Molnár Enikő.

 

 

 

 

 

 

 

Fără îndoială numărul mare de copii care vor să danseze este un lucru îmbucurător pentru că, potrivit acesteia, dansul aduce nenumărate avantaje în viețile lor, printre care și o atitudine puternică și responsabilă, ținută corporală, spirit de apartenență la un grup, prietenii adevărate și bazate pe respect, dar și recunoaștere și apreciere din partea oamenilor și a comunității din care fac parte.

Molnár Enikő mai spune și că dansatorii deprind prin experiențele competițiilor lecții importante de viață, printre care și cea de a lupta până la capăt indiferent de condiții. „Dansul este foarte bun pentru că indiferent de vârstă, acești copii trebuie să învețe în permanență pași, coregrafii și foarte multe lucruri. Mulți nu își imaginează câte beneficii aduce dansul, dar și cât de greu este să faci toate aceste lucruri. Anul trecut, spre exemplu, am fost la un concurs tot la Brăila, cu patru fetițe mici și a început muzica, iar după un minut aceasta s-a oprit din cauza unor probleme tehnice. Copiii mei nu s-au oprit, ci au dansat fără muzică până la sfârșit. Juriul s-a ridicat în picioare și a început să aplaude și ne-au spus că așa ceva nu au văzut niciodată. Eu întotdeauna le-am spus elevilor că indiferent ce se întâmplă, dacă ai căzut, dacă ți-ai pierdut pălăria, orice, dansul trebuie să continue până la capăt. Copiii, chiar și de 5 ani, înțeleg că trebuie să își ducă treaba până la final”, concluzionează profesoara de dans.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.