ACTUALITATE 23 mai 2017

Peste 300 de covăsneni au rămas fără ajutor de şomaj pentru că au refuzat locurile de muncă oferite

de Agerpres | 2247 vizualizări

Peste 300 de persoane din judeţul Covasna au rămas anul acesta fără ajutor de şomaj pentru că au refuzat slujbele oferite de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM).

„Sunt 314 persoane care au refuzat locurile de muncă şi le-am tăiat ajutorul de şomaj”, a declarat directorul executiv al instituţiei, Kelemen Tibor.

Potrivit acestuia, unii şomeri nu doar că au refuzat ofertele, dar nici măcar nu s-au prezentat la bursele de locuri de muncă organizate de AJOFM.

Spre exemplu, la bursa organizată luna trecută în municipiul Sfântu Gheorghe au fost prezenţi un număr de 43 de agenţi economici, care au oferit 564 de locuri de muncă în diverse domenii de activitate, însă la eveniment au participat doar 528 de şomeri şi persoane în căutarea unui job, în condiţiile în care, în evidenţele oficiale, numărul acestora este mult mai mare.

La finalul lunii aprilie, rata şomajului în judeţul Covasna a fost de 4,20%, cea mai scăzută din ultimii cinci ani, în evidenţele oficiale existând 3.709 persoane fără locuri de muncă, dintre care doar 513 beneficiau de indemnizaţie de şomaj.

Cei mai mulţi şomeri sunt în zona Sfântu Gheorghe, 1.445 persoane, urmată de zona Baraolt cu 900 persoane fără locuri de muncă, Covasna cu 558, zonele Târgu Secuiesc şi Întorsura Buzăului cu 547, respectiv 259 şomeri, majoritatea având studii incomplete sau un nivel slab de instruire.

Potrivit datelor AJOFM Covasna, 43,40% dintre şomeri sunt femei, acestea reuşind mai uşor decât bărbaţii să îşi găsească un loc de muncă.

Următoarea bursă a locurilor de muncă organizată de AJOFM Covasna va avea loc luna viitoare în zona Baraolt.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.