ACTUALITATE 7 mai 2017

Primăria intenţionează să reia licitaţia pentru vânzarea Hotelului Bodoc

de Agerpres | 1335 vizualizări

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe intenţionează să reia vânzarea Hotelului Bodoc din municipiu, după ce, la prima licitaţie, nu a fost depusă nicio ofertă.

Viceprimarul municipiului, Tóth Birtan Csaba, a declarat că trei întreprinzători privaţi din judeţ şi din împrejurimi au cumpărat caietul de sarcini, dar nu au licitat, considerând că atât preţul de pornire, cât şi garanţia solicitată sunt prea mari.

„Am convocat toate firmele care au cumpărat caietul de sarcini, chiar astăzi am avut o discuţie cu doi dintre ei, ca să ascultăm motivul pentru care nu au depus oferte. Au avut de obiectat şi cu privire la preţ, dar mai ales la valoarea garanţiei şi construcţia de garanţie solicitată, dar în primul rând au spus că perioada de licitare nu a fost de ajuns ca să îşi facă calculele economice şi este de înţeles, pentru că e vorba despre o investiţie mare, cu risc la fel de mare. Săptămâna viitoare o să decidem care este pasul următor. Noi am vrut să vedem dacă este interes sau nu pentru acest hotel şi, da, este interes real. Probabil vom proceda la o nouă scoatere la licitaţie prin modificarea caietului de sarcini, eventual. Am notat câteva propuneri din partea dânşilor”, a spus Tóth Birtan Csaba.

Hotelul Bodoc a fost scos la licitaţie la jumătatea lunii aprilie la suma de un milion de euro. Autorităţile locale au stabilit şi o garanţie bancară în valoare de 500.000 de euro, care va fi returnată cumpărătorului în mai multe tranşe, pe măsura îndeplinirii prevederilor din contract.

Potrivit autorităţilor locale, punerea în vânzare a imobilului vine după încercări nereuşite de a atrage, pe de o parte, fonduri externe pentru reabilitarea clădirii, iar, pe de alta, un investitor privat dispus să intre în parteneriat cu Primăria pentru repunerea în funcţiune a hotelului.

Fostul Hotel Bodoc din Sfântu Gheorghe a fost achiziţionat de municipalitate în urmă cu aproape trei ani de la omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie, care l-a cumpărat în anul 2003 împreună cu alte active ale fostei S.C. Turism şi Agrement „Oltul” scoase la privatizare. Hotelul Bodoc, construit între anii 1971-1972, a intrat în 2007 în modernizare, dar lucrările au fost sistate la scurt timp, iar clădirea a rămas de atunci în paragină.

Între timp, proprietarul, care acumulase o datorie de aproape 160.000 de euro către bugetul local Sfântu Gheorghe şi era ameninţat cu executarea silită, a acceptat să vândă hotelul municipalităţii, tranzacţia fiind încheiată cu suma de 745.000 de euro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.