ACTUALITATE 17 mai 2017

Sfântu Gheorghe, alături de bolnavii de scleroză multiplă

de Iulia Drăghici - Taraș | 2452 vizualizări

Campania națională „Ștafeta ciclistă” ajunge în 23 mai în reședința județului Covasna

Campania „Ștafeta Ciclistă SM 2017” ajunge marți, 23 mai, de la ora 9:00, în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe. Evenimentul, care se desfășoară la nivel național pe mai multe etape și care cuprinde  peste 15 localități din țară, are ca scop solidarizarea și încurajarea pacienților afectați de scleroza multiplă (SM) în lupta lor cu această maladie.

Obiectivul principal al campaniei este, potrivit materialului de prezentare, „realizarea unui eveniment recreativ itinerant, de tip ștafetă ciclistă, organizat în peste 15 localități din România și București, cu participarea voluntarilor, copii, tineri, a persoanelor afectate de SM și familia acestora, cu prilejul zilei mondiale SM, 31 mai, într-un demers comunitar de susținere a cauzei persoanelor afectate de scleroza multiplă pentru solidarizarea și încurajarea persoanelor afectate de această maladie”.

„Trei voluntari bicicliști pornesc într-o ștafetă ciclistă dedicată cauzei SM, legând 16 localități din România în care comunitatea, copii, tineri și membrii ai familiei, utilizând propriile biciclete, se alătură, ca suporteri bicicliști, într-un tur ciclist simbolic și recreativ, organizat într-un parc central din localitate, pentru a motiva echipa ștafetei și a le înmâna postit-uri cu mesaje de încurajare adresate celor afectați de această maladie. După efectuarea turului simbolic, în sunetul clopoțeilor de bicicletă, echipa ștafetei va pleca spre prima destinație din traseul național, purtând ca ștafetă, mesajele și fotografiile de încurajare ale comunității, pe care le va culege de pe tot traseul, până la punctul terminus. Suporterii bicicliști, care se alătură acestei inițiative vor fi răsplătiți cu mici surprize pregătite de organizatori. Fiecare eveniment local mai include: testere bicicletei diagnosticate cu SM și o serie de trei ateliere pentru pacienții afectați (kinetoterapie, psihoterapie de grup și asistență socială)”, mai arată materialul care explică desfășurarea evenimentului.

„Ștafeta ciclistă” a plecat în 17 mai din Oradea și va ajunge pe rând în Cluj-Napoca (18 mai), Bistrița (19-20 mai), Reghin (21 mai), Târgu Mureș (21 mai), Piatra Neamț (22 mai),  Miercurea Ciuc (22 mai),  Sfântu Gheorghe (23 mai), Brașov (23 mai), Sighișoara (24 mai), Mediaș (24 mai), Alba-Iulia (25 mai), Sibiu (26 mai), Râmnicu Vâlcea (27 mai), Craiova (28 mai),  București (29 -31 mai).

Evenimentul ajunge în județul nostru prin intermediul Asociației de Scleroză Multiplă din România – filiala județului Covasna, coordonată de Kovari Jozsef. La nivel național, acțiunea este organizată, de cinci ani deja, de Asociația de Scleroză Multiplă din România.

„Scleroza multiplă (SM) este una dintre cele mai comune boli ale sistemului nervos central (creierul și coloana vertebrală), fiind o boală neurologică cu o stare demielinizantă inflamatorie, cel mai frecvent diagnosticată la adultul tânăr de vârstă mijlocie”, potrivit site-ului www.sclerozamultipla.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.