ACTUALITATE 18 mai 2017

Ziua TEDx la Brașov

de Iulia Drăghici - Taraș | 2319 vizualizări

Colaboratoarea ziarului nostru, dr. Cătălina Curceanu este printre cei 12 invitați care vor susține o prezentare în cadrul renumitei conferințe

Sub licențaTED, platforma și mișcarea globală axată pe schimbări aduse de puterea ideilor, județul vecin, Brașovul, găzduiește, pentru a treia oară, conferința – eveniment TEDx, la care sunt așteptați să ia parte 12 vorbitori, printre care și colaboratoarea ziarului nostru, dr. Cătălina Curceanu, prim-cercetător în fizica experimentală la Institutul Național de Fizică Nucleară (INFN), la Laboratori Nazionali di Frascati (Roma). Evenimentul va avea loc vineri 19 mai, începând cu ora 19:00, la Centrul Cultural Reduta.

TEDx Brașov va cuprinde voci locale, naționale, internaționale şi clipuri video TEDTalks în conformitate cu tema „START WITH WHY” (din engl. Începem cu „De ce”).

„TED vine de la Technology, Entertainment, Design, trei domenii largi care, în mod colectiv, ne modelează viitorul. Evenimentul în sine este chiar mai amplu, prezentând idei care contează în orice disciplină. Participanții îl numesc „cel mai bun tratament pentru creier” şi „o călătorie în viitor”. Publicul divers (format din CEOs, oameni de ştiinţă, filantropi, antreprenori), este aproape la fel de extraordinar ca şi speakerii. Îi așteptăm cu drag pe cei curioși să descopere ce se ascunde în spatele unei întrebări aparent simplă: De ce? „Start with why”- tema evenimentului din acest an, va aduce la lumină o nouă provocare publicului însetat de ideile care merită împărtășite. „De Ce?” - provine dintr-o dorință mai profundă pe care noi toți o avem, creierul nostru este menit să fie curios. Deci, noi vrem ca oamenii să se întrebe: „De ce sunt ei așa cum sunt?”, „De ce ei cred lucrurile pe care le cred?” și pentru a începe cu „de ce” pentru tot ceea ce fac, cred, visează, speră sau se așteaptă. Subiectele abordate sunt din domenii diferite, așa că promitem o experiență pe măsură!”, ne-a declarat managerul de proiect, Simona Ciuraru.

Pe lângă dr. Cătălina Curceanu, care va vorbi despre „Calculatorul cuantic pentru generația qubit”, pe scenă vor mai urca: Gabriel Tudor Bălănescu (sociolog, antropolog, fost corporatist, actual tătic), cu tema „La intersecția între fotografie, prezență și copilărie”, Bogdan Zvorișteanu (violonist concertist prezent pe importante scene ale mapamondului, concertmaestru al faimoasei Orchestre Suisse Romande din Geneva), cu tema „De la Sunet către Om prin Muzică”, Liliana Mircescu (specialist în resurse umane, facilitator, coach și trainer cu experiență în conceperea și implementarea de programe de formare și evaluare a performanțelor în structuri administrative de mare anvergură), cu tema „Inovarea și creativitatea sunt încă posibile în cadrul instituțiilor mari?”, Cătălin Ionașcu (inițiatorul blogurilor de copywriting din România și scriitor), cu tema „How a blog changed my life and dictated my career”, Ioana Bălănescu (a terminat Academia de Studii Economice în Bucureşti cu specializare în contabilitate şi audit financiar), cu tema „Ai curajul să trăiești diferit, îndrăznește să fii liber. DE CE NU?”, Szabolcs Ruczuj (antreprenor, aventurier și regizor), cu tema „My run across Transylvania”, Ioan De Moisa (fondatorul caricaturilacornet.ro), cu tema „Ridică-te și mergi!”, Cristina Iordache (a obținut locul 1 la concursul de design seismic din 2016 din Statele Unit), cu tema „Cutremurul poate veni oricând. Ești pregătit?”, Gabriela Tokes (Fundraising Manager al HOSPICE Casa Speranței Brașov), cu tema „Viața ca un evantai”, Karina Ochis (CEO şi Brand Master în cadrul KO by Karina Ochis, fondatoarea Ana Karina Luxury Concept, best-selling author, speaker, coach de viaţă şi de brand), cu tema „Olimpiada vieții”, dar și Raluca Steblea (fondatoarea programului Swimming Survival), cu tema „De ce educația de astăzi ar trebui să fie mai mult despre supraviețuire”.

Urmând conceptul Ideilor care Merită să fie Împărtăşite (Ideas Worth Spreading) TED a creat platforma locală numită TEDx, care permite unor parteneri locali să organizeze evenimente sub licenţă TED. De la apariția lor, în 2009, numărul evenimentelor TEDx a crescut considerabil ajungând la aproximativ 5000 în peste 1200 de orașe din 133 de țări. TEDx sunt evenimente locale şi planificate de către comunităţi, cu scopul de a încuraja inovarea prin oferirea unor îndrumări şi mărturii vizionare.

Intrarea la eveniment se face pe bază de bilet, care costă 70 de lei și care poate fi achiziționat și de la fața locului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.