ACTUALITATE 19 iunie 2017

15 martie, declarată zi oficială a maghiarilor din România și zi liberă

de Iulia Drăghici - Taraș | 4961 vizualizări

15 martie a fost declarată sărbătoarea comunităţii maghiare din România și va fi zi liberă. Decizia a fost luată în comisiile comune de administraţie şi drepturile omului din Senat. Coincidenţă sau nu, decizia vine în ziua negocierilor purtate de Coaliţia de guvernare cu UDMR, pentru moțiunea de cenzură, potrivit Digi24.

Proiectul votat astăzi de senatori fusese depus de UDMR pe 15 martie 2017. Termenul până la care comisiile de administrație și pentru drepturile omului ar fi trebuit să ia o decizie era 27 iunie.

Documentul urmează să fie supus votului plenului.

Liviu Dragnea: „Nu vindem Transilvania”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat luni că a discutat cu reprezentanții UDMR și ai ALDE despre situația politică și a adăugat că nu vinde nicio bucată din țară, arată Agerpres.

„Noi am avut săptămânal întâlniri cu colegii de la UDMR, am stabilit asta după alegerile din 11 decembrie. În fiecare luni, liderii de grup PSD, ALDE, UDMR se întâlneau pentru că avem un acord de colaborare parlamentară. Azi am discutat despre situația politică actuală, era firesc să discutăm asta, este firesc, este dreptul majorității, este un drept constituțional, legitim de a-și avea Guvernul în urma rezultatului alegerilor. Am înțeles că s-a spus la o televiziune că am vândut Transilvania. Nu vindem Transilvania, nu vindem nicio bucată din țară, am discutat foarte mult despre situația actuală și, foarte important, ce putem face ca pe viitor astfel de situații, indiferent despre ce majoritate va fi vorba, să nu se mai întâmple în România. Am început să discutăm, nu este foarte simplu, să vedem ce e nevoie să modificăm pentru a nu se mai întâmpla așa ceva în România", a declarat Dragnea la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că încă nu s-a decis unde trebuie făcute aceste modificări, în legislație sau în Constituție.

Despre proiectele de lege inițiate de UDMR care au intrat luni în dezbatere la comisiile parlamentare, Dragnea a spus că ele „nu au fost făcute azi-noapte sau azi dimineață, sunt legi ca multe altele care sunt în procedură parlamentară de o perioadă de timp iar acum le-a venit rândul”.

Surse: Digi24 și Agerpres.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 19 iunie 2017
Noul MOTTO al PSD este: “Indrazneste sa crezi! Ai votat UDMR laturi de PSD”!! Oare ce vor spune romanii din Transilvania care au votat cu PSD?! In decembrie 2016, inainte de alegerile citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.