ACTUALITATE 14 iunie 2017

Acțiuni pentru combaterea delictelor silvice

de Covasna Media | 822 vizualizări

În ultimele zile polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, constatând mai multe abateri.

Astfel, în urma unui control efectuat la sediul și depozitul de materiale lemnoase aparținând unei întreprinderi individuale, a fost descoperită cantitatea de 7,89 mc de cherestea de esență rășinoase, pentru care nu existau documente legale care să ateste proveniența. În cauză s-a dispus măsura sancționării cu amendă contravențională în cuantum de 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

La Vârghiș polițiștii au identificat un bărbat de 52 de ani care tăiase ilegal un arbore din zona împădurită de pe raza localității, intenționând să-l transporte la domiciliu. Materialul lemnos rezultat, dar și un topor și un motofierăstrău, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală și furt de arbori.

Pentru aceleași fapte sunt cercetați și doi bărbați, de 39 și respectiv 61 de ani, care au tăiat ilegal și au sustras arbori dintr-o zonă împădurită de pe raza comunei. Materialul lemnos a fost confiscat, iar cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.

Respectarea prevederilor legale la regimul silvic și protejarea fondului forestier sunt urmărite în permanenţă de polițiștii covăsneni. Fiind una dintre prioritățile Poliției Române, oamenii legii desfășoară frecvent acțiuni pe această linie, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite și dispunerea de măsuri legale de fiecare dată când sunt constatate abateri de la cadrul legal.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.