ACTUALITATE 6 iunie 2017

Aparaturi de 24.000 de lei donate pentru copiii de la Secția de Boli Infecțioase

de Iulia Drăghici - Taraș | 1641 vizualizări

Secția de Boli Infecțioase – Copii a Spitalului Judeţean de Urgenţă „dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe a primit miercuri, în 31 mai, donații în aparatură în valoare de aproape 24.000 de lei. Aparatele, care au dotat două saloane de reanimare, au fost donate de Asociația Peleș – pentru acces la sănătate din Sfântu Gheorghe, care și-a dorit să marcheze în acest fel Ziua Internațională a Copilului.

Două injectomate, două infuzomate, două aparate de monitorizare a pacienților, două încălzitoare de perfuzii, două paturi pediatrice electrice și două paturi de adulți electrice se regăsesc în lista aparaturilor donate spitalului județean de către Asociația Peleș din Sfântu Gheorghe. Valoarea totală a acestora este de 23.842 de lei.

Donațiile provin atât de la firme, cât și de la persoane fizice. În lista donatorilor se găsesc BROKMED SRL, IUCRIS IMPEX SRL, Monica Morcovescu, Teodora Rotis, Nicoleta Claudia Varvaruc, Cristina Popa, Melinda Barb. Către Asociația Peleș au ajuns și donații de la persoane care au vrut să rămână anonime, dar și încasări din impozitul de 2% pe salariu.

„Atât am reușit să strângem de un an și ceva, de când am demarat campania. Ne-am gândit că decât să așteptăm până strângem toți banii necesari pentru toate aparaturile de care știm că este nevoie, să cumpărăm acum, de Ziua Copilului, cât putem ca să poate fi folosite cât mai repede”, ne-a declarat coordonatoarea campaniei, Cristina Peleș.

„Secția a fost renovată acum aproape un doi ani de zile, însă nu a fost dotată deloc cu aparatură medicală. Această donație ne ajută foarte mult pentru că noi lucrăm cu copii și avem nevoie și de o monitorizare mai specială sau de injectomate, infuzomate și așa mai departe”, ne-a spus șefa secției, doctorul Gabriela Porumboi.

Potrivit acesteia, la secția de boli infecțioase – copii a spitalului județean ajung circa 70 de copii în fiecare lună,  iar numărul acesta crește în perioada iernii.

Coordonatorilor campaniei spun de asemenea că donația făcută cu ocazia Zilei Copilului acoperă o mică parte din necesitățile pe care această secție le are, astfel că această campanie de strângere de fonduri continuă.

Detalii despre campanie și despre modalități de donare sunt disponibile pe site-ul Asociației Peleș, www.acceslasanatate.org.

Teme articol: spital aparatură donatie
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.