ACTUALITATE 23 iunie 2017

Autocar răsturnat la Brașov; plan roșu de intervenție

de Iulia Drăghici - Taraș | 3528 vizualizări

Un autocar în care erau 37 de persoane s-a răsturnat vineri seara, în jurul orei 18:50, la Brașov, la ieșirea din Predeal spre Pârâul Rece. În urma accidentului, 12 persoane au fost rănite. La nivelul județului Brașov a fost activat planul roșu de intervenție, astfel că și din județul Covasna au fost trimise în ajutor opt autospeciale.

„Am fost solicitați cu o autospecială de transport persoane victime multiple, iar Serviciul de Ambulanță Județean  Covasna (SAJ) intervine cu alte șapte ambulanțe. Forțele sunt la fața locului”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Marius Tolvaj.

Prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu, a declarat la Digi24 că se lucrează cu toate forţele de intervenţie de la ISU Braşov şi că au venit în ajutor echipaje și de la ISU Prahova.

Sunt zeci de ambulanţe care fac drumul de la locul accidentului la spitalele din Braşov – spitalul militar şi spitalul judeţean, potrivit prefectului.

Cu toate că inițial s-a răspândit vestea că autocarul era plin de copii, reprezentatul poliției brașovene a declarat că pasagerii erau adulți.

„Este vorba despre un autocar cu pasageri adulţi, care mergeau într-un team building, la o cabană din zona Bănicel. În acest moment se acţionează pentru salvarea victimelor", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, Gabriela Dinu pentru Agerpres.

În prezent, traficul pe DN73A, între localităţile Predeal şi Pârâul Rece, este oprit.

„Din primele informaţii a reieşit faptul că şoferul unui autocar în care se află 37 de pasageri adulţi s-a răsturnat, cauza fiind pierderea controlului volanului în curbă, iar în urma evenimentului au rezultat două victime. Accidentul s-a produs în jurul orei 18:50, iar în prezent sunt blocate ambele sensuri de mers, pentru efectuarea cercetării la faţa locului”, transmite Centrul INFOTRAFIC.

Sursă foto: Digi24.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.