ACTUALITATE 16 iunie 2017

Averse torenţiale, vijelii şi grindină în cea mai mare parte a ţării

de Mediafax | 2685 vizualizări

Averse torenţiale, vijelii şi căderi de grindină vor fi în cea mai mare parte a ţării, de vineri seara până luni dimineaţă. Zonele de deal şi de munte în centrul şi sudul Moldovei, Dobrogea şi nord-estul Munteniei se află sub avertizare cod galben de ploi, începând de sâmbătă.

Potrivit unei informări meteorologice transmise de ANM, în cea mai mare parte a ţării, începând cu regiunile vestice, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.

Informarea meteorologică este valabilă pentru perioada vineri ora 18.00 - luni ora 10.00.

De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 15 - 20 litri pe metru pătrat şi izolat 40 - 50 litri pe metru pătrat.

ANM a transmis şi o atenţionare meteorologică cod galben pentru perioada sâmbătă ora 10.00 - luni, ora 03.00, când în toate zonele de deal şi de munte, în centrul şi sudul Moldovei, Dobrogea şi nord-estul Munteniei cantităţile de apă vor depăşi 30 litri pe metru pătrat şi pe arii restrânse 50 - 70 litri pe metru pătrat.

Teme articol: atentionare cod galben averse
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.