ACTUALITATE 8 iunie 2017

Călușarii întorsureni, de la Slatina direct în Cartea Recordurilor

de Covasna Media | 2772 vizualizări

Dansatorii din formația „Mlădițe Românești” a Clubului Copiilor din Întorsura Buzăului au luat parte miercuri, 7 iunie, la doborârea unui record mondial, alături de alți peste 1.000 de copii din toată țara. Evenimentul s-a înscris în cea de-a XIX-a ediția a Concursului Naţional al Copiilor „Căluşul Românesc”, organizat la Slatina.

Circa 1.054 de călușari, dintre care 15 din formația „Mlădițe Românești”, au dansat la unison pe Esplanada din Slatina. Astfel, Olt a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind județul cu cel mai mare număr de călușari.

„A fost o experiență unică. Nu oricum și nu oricine poate să ia parte la un astfel de eveniment. Pentru noi este un adevărat privilegiu și o mândrie. Suntem extrem de bucuroși că suntem o mică parte dintr-un record mondial și că ne-am aflat printre cei peste 1.000 de călușari care au dansat și au intrat în Cartea Recordurilor”, a declarat pentru „Observatorul de Covasna”, coordonatoarea formației „Mlădițe Românești”, profesoara Rodica Boieru.

La doborârea recordului mondial au venit participanți din 15 județe, respectiv Alba, Argeş, Bihor, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Maramureş, Sălaj, Suceava, Timiş, Vaslui, Tulcea, Iaşi şi Vâlcea.

Concursul Național de la Slatina a continuat după acest eveniment, iar joi, 8 iunie, peste 2.400 de dansatori din toată țara au luat parte la competiția propriu-zisă, de dansuri populare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.