Covasna Media Group|Sunday, 25 June, 2017

Concert EDDA, în cinstea promovării echipei Sepsi OSK în prima ligă fotbalistică 
Câteva sute de persoane au asistat, miercuri seară, la concertul pe care legendara trupă rock EDDA din Ungaria l-a susţinut în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, la invitaţia Clubului Sepsi OSK, pentru a sărbători promovarea echipei în prima ligă fotbalistică.

Patronul clubului, Dioszegi Laszlo, a declarat înaintea concertului, în cadrul unei conferinţe de presă, că trupa EDDA, fondată în urmă cu peste patru decenii, este una dintre formaţiile sale favorite, iar melodia ‘O lume pentru mine’ a reprezentat pentru el o permanentă sursă de inspiraţie.

Dioszegi a mărturisit că se consideră un om împlinit, atât sufleteşte, cât şi profesional, văzându-şi împlinit visul de a avea o echipă de fotbal care a reuşit performanţa de a accede în prima ligă.

El a mai spus că echipa Sepsi OSK nu este o ‘echipă ungurească sau secuiască’, aşa cum a fost catalogată de suporterii altor cluburi din ţară, ci a tuturor celor care iubesc fotbalul, indiferent de naţionalitate.

În context, a mai menţionat că va traduce din limba maghiară în limba română textele tuturor melodiilor cântate de suporterii echipei din Sfântu Gheorghe şi le va posta pe site-ul clubului, pentru ca toată lumea să vadă că acestea ‘nu sunt jignitoare’ şi ‘nu incită la ură’.

Deşi jucătorii şi stafful tehnic sunt în vacanţă până pe 15 iunie, conducerea clubului a început pregătirile pentru campionatul care va debuta pe 15 iulie, atât în ce priveşte stadionul, cât şi transferurile.

Dioszegi a menţionat că are o listă cu 130 de jucători, printre care şi câteva nume sonore, dintre care va selecta 6-7 care vor completa echipa.

Potrivit acestuia, întrucât stadionul din Sfântu Gheorghe nu îndeplineşte în momentul de faţă condiţiile pentru a fi omologat pentru prima ligă, echipa va fi nevoită să joace în deplasare până la remedierea problemelor.

 

 
Comentarii Facebook

Comentarii.

4 Răspunsuri la Concert EDDA, în cinstea promovării echipei Sepsi OSK în prima ligă fotbalistică

 1. Dan

  Echipa secuiasca-ungureasca nu prea are cum sa fie daca 90% dintre jucatori sunt romani.Este echipa judetului Covasna,pur si simplu.De-aia nici n-ar fi indicat sa existe steaguri de alte culori in afara de alb-rosu.Steagul secuiesc are o culoare frumoasa ,simbolurile lui sunt si pe stema Romaniei,poate sa fie arborat pe fiecare casa,dar nu-i vad rostul pe stadion.Scandarile sunt f.frumoase,dar daca s-ar scanda o data de doua ori si pe romaneste,nu cred ca ar fi rau(mai ales pt.jucatori).Pana la urma este si echipa romanilor din judet.Iar eu chiar daca tin cu Steua,Dinamo,Craiova etc.,voi tine de-acum cu Sepsi

   
 2. ianiu

  Așa este, n-ar trebui să fie steaguri secuiești pe stadion, dar numai pentru faptul că prezența acestora constituie întotdeauna motiv de scandal. De exemplu, s-a scris și în prosport de sărbătoarea de la ultimul meci de acasă, dar a trebuit să se menționeze încă din titlu că s-a intrat cu steagul secuiesc pe teren. Și a fost suficientă această scânteie, că au început imediat să curgă comentariile care mai de care mai șovine. Degeaba și-a încurajat în mod exemplar galeria Sepsi favoriții, cel mai important a fost acel blestemat steag. Și aceste circuri au dat naștere la aversiunea celorlalte galerii din țară care vin în zonă. De exemplu, în toamnă galeria stegarilor din Brașov a atârnat pe gard nu mai puțin de 7 steaguri tricolore pe stadionul din Sf. Gheorghe, dar nici unul în celebrele culori galben-negru. Și da, s-ar putea scanda și românește de câteva ori, așa cum s-a mai auzit prin anii 80 în Sf. Gheorghe: ”Marin Barbu al nostru e cel mai bun din R.S.R”.

   
 3. Florin

  Sunt deacord si eu cu ambii! Intr-adevar steagul secuiesc nu trebuie implicat in sport.Poate fi prezent la tot felul de evenimente culturale,intruniri ,manifestari etc.(daca o parte din populatie se indentifica cu el,nicio problema )dar la meciurile de fotbal trebuie folosite strict culorile echipei.Altfel i-i da o conotatie etnica,automat suporterii adversi reactioneaza.La fel si in cazul meciurilor de baschet.Acuma suporterii romani ai echipei de fotbal sau baschet ,ce-ar trebui sa faca ?Sa vina cu steagul Romaniei!Nu isi are rostul doar cand joaca echipa nationala.Doar stegul alb-rosu,sau alb-verde.

   
 4. Florin Tudose

  Asta e.Ne bucuram pentru Sepsi.Si sa arboreze steagul secuilor in continuare.Cui nu-i place sa nu se uite.Daca se arboreaza un steag german nu observa nimeni.La vederea celui secuiesc face lumea spume la gura.Sa cante pe ce limba vor. Galeria nu canta pentru telespectatori,pentru ziaristi sau celor care nu inteleg limba.Ei incurajeaza echipa.Si poate nu canta pe limba lor dar fiti siguri ca si jucatorii sí tót staff-ul stiu despre ce canta sí cunosc sloganurile.Jucatori sunt mandri de ei sí se simt bine.Voi restul incercati sa-i imitati la civilizatie daca reusiti.In rest noi suntem mandri de ei indiferent de limba vorbim.

   

Adaugă Comentariu

-->