ACTUALITATE 19 iunie 2017

Concursul naţional de karting şcolar „Memorialul Jani Ferenc şi Codruţ Morar”, pentru prima oară la Bacău

de Covasna Media | 2400 vizualizări

Concursul naţional de karting școlar este un proiect bine gândit de Ministerul Educaţiei pentru calendarul competițional extrașcolar CAEN 2017 unde au fost incluse acest proiecte pentru finalitatea procesului educativ, pentru evaluarea activităților nonformale organizate de Palate, Cluburi și Scoli – activități care sunt complementare educației formale și prin aceste finalități realizăm feedbackul părinților, colaboratorilor, profesorilor, elevilor, participanților, al IŞJ-urilor.

Este o premieră datorită faptului că este primul an în sistem competițional regulat și instituționalizat, cu 5 etape organizate de Palatul Copiilor Reșiţa, Brăila, Satu Mare, Craiova și Sf. Gheorghe.

„Memorialul Jani Ferenc şi Codruţ Morar” contând pentru etapa a II-a este organizat în premieră la Bacău pe pista de karting Speed Kart și mulțumim pentru găzduirea etapei deși a plouat a fost un concurs bine gândit și foarte bine organizat. De ce a trebuit să organizăm pentru prima oară în afara județului Covasna este greu de înțeles, kartingul fiind un sport foarte scump și datorită Palatelor, Cluburilor Copiilor și al părinților, cu sprijinul MEN are o popularitate în rândul tinerilor, și al elevilor dat fiind faptul că la aceste activități primesc noțiunile de bază ale educației rutiere, mecanică și lecții de șofat și spirit de fair play.

Cu toate acestea, din cauza unor probleme administrative, conducerea pistei de karting Skat Kart de la Tg. Secuiesc nu a fost partener în realizare concursului, la aceste evenimente participând copii amatori, nelegitimați la vreun club. Noi suntem promotorii acestui sport, pregătim copiii, selectăm concurenții pentru etapele finale ale sportului respectiv și le dăm o șansă tuturor copiilor ca în mod regulat și cu profesori bine pregătiți să se poată pregăti pentru a fi un participant în traficul și așa sufocat și agresiv și de ce nu viitorii campioni ai sportului cu motor.

La concurs au participat 100 de concurenţi din 16 judeţe.

Cercul de karting al Palatului Copiilor Sf. Gheorghe, condus de profesorul Fail Tamas, a participat cu doi piloți bine pregătiţi și ajutați de părinți la etapa de la Bacău, cei doi piloți la categoria pufo și cadet au dat dovadă de profesionalism și de fair play.

Rezultatele au fost influențate de capacitatea atât a karturilor dar și a piloților și noi suntem mândri de concurenții noștri și îi sprijinim pentru efortul depus.

Categoria

– PUFO: Kis Roland – locul 5 din 23 de concurenţi.

– MINI: Tóth István locul 9 din 13 concurenţi.

Kerekes Jenő, Palatul Copiilor Sf. Gheorghe

Teme articol: concurs Karting şcolar
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.