SPORT 29 iunie 2017

Diószegi László: „Visez să jucăm în preliminariile Europa League”

de Iulia Drăghici - Taraș | 5323 vizualizări

După ce și-a îndeplinit dorința de a juca în Liga 1 a fotbalului românesc, finanțatorul echipei de fotbal din Sfântu Gheorghe, Sepsi OSK, Diószegi László privește și mai departe. Într-un recent interviu acordat cotidianului nostru, acesta a precizat că noul său vis este de a duce o echipă din Sfântu Gheorghe în Europa League.

„De ceva timp încoace visez să aduc o echipă în Sfântu Gheorghe cu care să jucăm preliminariile cupelor europene, în Europa League. Nu e un vis mare, dar înseamnă ceva. Înseamnă că ești pe locul V sau IV în România. Că atunci poți juca preliminarii. Deci acesta este visul meu acum. Nu e un vis care să se adeverească anul acesta. Anul ăsta vrem doar să scăpăm de retrogradare, dar anul viitor dacă o să vadă lumea că noi suntem cinstiți și jucăm corect, poate reușim. Eu totuși cred în basme. Și în basme răul este învins. Le spun asta tuturor”, ne-a declarat patronul Sepsi OSK, Diószegi László.

„Dacă o să rămânem în Liga 1 o să se vadă că suntem corecți și o să câștigăm prin asta”

Acesta a mai precizat că cea care le-a adus, lui și echipei, multe de câștigat până acum este corectitudinea și indiferent ce se va întâmpla în Liga 1, nu va renunța la acest principiu de bază.

„Din păcate acum în fotbalul din România nu există corectitudine. În Liga a II-a pot să spun că au fost echipe foarte corecte. Cum sunt de exemplu Dunărea Călărași și Balotești. Jos pălăria în fața lor. Eu cred că aranjamentele, de orice tip, sunt împotriva sportului. Eu de când eram cu echipa noastră în liga a cincea am insistat că vreau ca totul să fie corect și cinstit. Și în cinci ani de zile nimeni nu ne poate acuza, absolut nimeni, că m-am dus cu o bere la arbitru sau m-am dus la echipa adversă, Doamne ferește! Și din acest motiv toată țara, partea bună a țării, știe și respectă acest lucru. Deja toată lumea știe că la Sfântu Gheorghe ce se promite se face, nu se umblă la arbitri, spectatorii sunt civilizați. Până acum așa avem faimă și sper să reușim să ne menținem pe poziții. Eu am făcut echipa numai și numai pentru fotbal. Nu amestec politicul, nu amestec etnia, nimic! Fac totul numai din dragoste pentru fotbal. Aici e vorba numai de mingea aia rotundă. Eu știu că în primele deplasări o să fim fluierați, huiduiți, dar peste un an, dacă o să rămânem, o să se vadă că suntem corecți și să câștigăm prin asta. Știu că n-o să fie ușor, dar eu asta îmi doresc. Sunt conștient că vor fi și nemulțumiți”, a spus Diószegi László.

Noul sezon al Ligii 1, în care debutează și echipa din județul Covasna, este programat să înceapă în 15 iulie.

În prezent, Sepsi OSK se află în cantonament în Bükfürdő, Ungaria. Pregătirea se va încheia în 5 iulie. Până atunci, echipa din Sfântu Gheorghe, cu noile achiziții, dar și cu jucătorii din sezonul trecut, mai au de jucat două meciuri de verificare: pe 1 iulie, de la orele 18:00, cu echipa FK Vardar din Macedonia, dar și pe 4 iulie, de la ora 16:00, împotriva campioanei ungare din acest an, Honvéd Budapesta.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.