Covasna Media Group|Sunday, 25 June, 2017

EDITORIAL. Cu Grindeanu la răscrucea relelor 
 

M-am săturat să scriu despre PSD-ALDE, dar şi despre Dragnea, Tăriceanu, Iordache şi întreaga ceată de privilegiaţi ai regimului care luptă din răsputeri să-l salveze pe „daddy” Liviu de închisoare. Băieţii ăştia n-au nici o treabă cu ţara, cu românii, scopul lor în viaţă e unul teribil de îngust: fuga de Justiţie şi perpetuarea la Putere.

Dar pentru că nici o altă echipă politică nu impune agenda zilei, sunt obligat să revin mereu la aceleaşi nume. Astăzi, din nou, Dragnea-Tăriceanu. Via Florin Iordache, „maimuţoiul” care trăieşte şi acum cu convingerea că OUG 13 a fost un lucru bun pentru naţiune, iar el este un nedreptăţit, un sacrificat, un om integru pus la zid de-o hoardă sinistră de vânduţi sorosişti, care au ieşit în stradă zile şi nopţi de-a rândul, cu câini cu tot, pentru că i-a plătit miliardarul iudeo-ungaro-american.

Urăsc să am dreptate, dar uneori mi se-ntâmplă să le nimeresc, zilele trecute, de pildă, am citit în ochii lui Dragnea că premierul Grindeanu va fi vinovatul de serviciu, lucru confirmat de „gura păcătosului” Iordache: premierul e singurul vinovat de neîndeplinirea programului de guvernare. Nu contează că programul ăsta e o aiureală, o abureală menită să pună pe butuci România în pragul unei crize despre care tot mai mulţi specialişti în materie vorbesc. Important e să găseşti un vinovat. Iar acela e Grindeanu.

N-aş vrea să credeţi că nu mai pot de grija premierului pe care Dragnea l-a însoţit la Guvern precum părintele pe băiatul care merge pentru prima dată la o casă dotată cu felinar roşu… Grindeanu culege roadele tăcerilor prelungite, a inconstanţei şi inabilităţilor sale în rol de actor principal pe o scenă pe care n-o cunoaşte. Doar că una-i Grindeanu şi alta-i Dragnea. Între ei e diferenţa dintre un om politic abulic şi-un condamnat pentru măsluire de voturi. Adică una esenţială. Iar Grindeanu, să nu uităm, a refuzat să revină cu o altă OUG 13, ceea ce îl face chiar frecventabil. Spre deosebire, de pildă, de Florin Iordache, Şerban Nicolae, Bădălău, Tăriceanu şi alţi Dragneapupişti de meserie.

Aşa că, dacă e să alegi între echipa Grindeanu şi echipa Dragnea într-un „meci” politic cu armele pe masă, atunci, din punctul meu de vedere, Grindeanu e întotdeauna de preferat. Adică aş alege, a nu ştiu câta oară, răul mai mic. C-aşa-i soarta românului, e pus mereu să aleagă un drum valabil la răscrucea relelor. Greu, dacă nu imposibil…

Spre mirarea unora dintre noi, printre care mă număr, Grindeanu nu pare să cedeze fără luptă. Ceea ce va mai reduce, cumva, cifrele umflate din sondajele de casă ale PSD. Daţi-i bătaie, băieţi, bine zicea Raluca Turcan într-un acces brutal de sinceritate: singura opoziţie eficientă la PSD este… Grindeanu. Tot înainte, tovarăşi!

Ce urmează, nu-i foarte greu de ghicit. Dragnea îşi joacă ultima carte, cea de victimă a propriului program de guvernare: „Oameni buni, eu am vrut, uite că nu mă lasă trădătorii din partid”. Un circ la care vom asista, spectatori pasivi, în lipsă de altceva mai bun. Dar care nu va rezolva niciuna din marile probleme ale României. Pentru că din scandal în scandal ne vom târî până la viitoarele alegeri.

(Dumitru Manolăchescu)
Comentarii Facebook

Comentarii.

1 Răspuns la EDITORIAL. Cu Grindeanu la răscrucea relelor

 1. lili

  Cum arata in toata splendoarea ei mizeria si manipularea PSDista?! Cum am vazut ieri. Fara dubii.

  De la pescuitul de stiuci cu “dl Presedinte Liviu Dragnea”, la “executia publica” din partea aceluiasi Dragnea, reclamata de acelasi Premier-marioneta Sorin Grindeanu!
  De la zilele de inceput, cand la fiecare 2-3 cuvinte marioneta Grindeanu pronunta si repeta mecanic numele liderului suprem si penal al PSD, ieri l-am vazut pe acelasi Grindeanu lansand un atac fara precxedent in istoria PSD la adresa aceluiasi “dl Dragnea”!!
  Usor de inteles ca sunt aceiasi oameni, doar ca relatia lor de iubire si devotamnt tipica PSDului, s-a rupt!
  Grindeanu NU a reusit marele obiectiv al venirii PSD la guvernare: URGENT legislatie care sa-i scape pe Dragnea si Tariceanu de puscarie, dosarele penale ale celor 2 sunt in desfasurare iar timpul nu le este de partea lor, URGENTA e evidenta!

  Prima initiativa a Guv Grindeanu a fost OU nr 13, aia care-l scapa pe Dragnea de puscarie!

  Retrasa la presiunea strazii, a UE, a SUA si a Ambasadelor straine, OU nr 13 trebuia reeditata cumva, adica MUSAI trebuia inventata o legislatie care se il scape de actualul dosar penal si de puscaria ce-l asteapta pe Dragnea!

  Economia “duduia”, iar Guvernul “performa”(la televizor!!) mai bine ca niciodata, cum a spus-o L. Dragnea ultima data chiar in 21 Mai 2017 la Bacau in campania pentru alegerile locale, cand a spus asa: “Ma multumesc TOATE ministerele si ca cetatean, si ca Presedinte de partid, si ca Presedinte al Camerei Deputatilor.”

  De la atatea “multumiri”, Dragnea a ajuns ieri la “executia publica” a lui Grindenau, cum s-a exprimat chiar premierul!
  De ce atat inversunare sa scape de Grindeanu si de Guvenrul pe care insusi Dragnea l-a numit?!
  Pentru ca marioneta Grindeanu a inceput sa dea semne de “independenta” fata de liderul supremm, ceva INACCEPTABIL pentru marele Dragnea de Teleorman.
  Restul sunt povesti pentru adormit votantii PSD.

  Din celebrul Program de guvernare a reiesit acum cat au mintit in tot acest timp, exact asa cum spunneam noi pe forumuri: in afara cresterilor la salarii si pensii, toate facute din PIXul lui Dragnea, NICI 1 singur punct din celebrul Program colorat si fantezist si faraonic si IREALIUZABIL de guvernare plimbat de Dragnea la TVuri, NU a fost REALIZAT.
  Nici macar unul singur!

  Numai masurile din PIX, imediate si menite sa le inchida ochii si urechile votantilor PSD cand Dragnea calca in picioare Justitia si Statul de Drept.
  Dragnea NU l-a iertat niciodata pe Grindeanu care a decis UNILATERAL retragerea OU nr 13. Doar ca NU l-a pedepsit imediat, “imaginea” PSD conteaza(!!!) si a invocat “evaluarea” Guvernului acum, desi seara de seara la Antena 3 si Romania TV votantii PSD erau asigurati cum Programul de guvernare e respectat la VIRGULA, cum “duduie” Economia datorita Guvernului “performant” nevoie mare, etc!
  ACUM vedem ca adunatura de la Guvern incropita de Dragnea NU avea nici in clin nici in maneca cu romanii, cu viata lor, cu saracia lor.
  Are doar cu PUTEREA nelimitata a lui Dragnea in PSD, asa cum Grindeanu a spus-o DIRECT abia aseara.
  Dragnea va numi alt Guvern, care va avea aceiasi sarcina “mareata”, sa il scape de puscarie mimand masuri nemaipomenite si nemaivazute pentru a face romanii fericiti!!

  Evident si fara nici o indoiala Programul de guvernare NU va putea fi pus in aplicare, este IREALIZABIL, doar ca daca va mai trebui sa dea socoteala pentru asta, Dragnea va gasi sigur “vinovatii” de neindeplinirea maretului Program: Presedintele Johannis, Grindeanu(!!), Soros, “sistemul”, dusmanii PSD, etc…

  Mai mult cred insa ca va continua sa minta ca Programul “merge bine”, ca noul Premier si noul Guvern face si drege, asa cum a facut si pana acum cu Programul “indeplinit” la virgula de Guvernul Grindeanu, pana mai ieri-alataieri, desi toate evidentele aratau contrariul!
  Cu toti penalii in jurul lui, numiti in functii inalte si banoase si cu influenta, Dl Dragnea sta linistit si asteapta sa scape de dosar.

  Pana atunci, va pleca in concediu, probabil in Brazilia lui draga, unde isi doreste sa ajunga fiecare votant al PSD, nu?!.

   

Adaugă Comentariu

-->