Covasna Media Group|Sunday, 25 June, 2017

EDITORIAL. Se sparie gândul de-atâta „haită” pesedistă! 
Adevărul e că te trec fiori de tot felul văzându-i cum îşi sfârtecă beregăţile. Nu că mi-ar fi milă de Dragnea-Tăriceanu-Grindeanu, n-am nici o aplecare spre sentimente creştineşti când e vorba de asemenea personaje, dar mă gândesc că tot noi, amărâţii, vom suporta urmările bătăii lor de joc iresponsabile. De-aici fiorii reci.

Dar e şi amuzant. Te uiţi şi nu poţi pricepe: Tăriceanu, ăl mai necredibil produs al politicii româneşti post-decembriste (îl întrece de departe pe Victor Ponta…), acuză „agăţarea de funcţie” a premierului Grindeanu. Bă, oare n-are minte deloc omul ăsta?! Sau chiar ne crede proşti de-a binelea… Păi el ce-a făcut, frate, prin 2007, când era la cuţite cu Băsescu dar nu s-a dat dus de la Palatul Victoria până n-a găurit de tot „sacul” bugetar?! Venea criza şi Guvernul Tăriceanu arunca cu bani într-o veselie, exact cum fac acum Dragnea şi Olguţa. El vorbeşte de agăţatul de funcţii?! N-are nicio limită manechinul…

Şi tot el, ca un liberal convins ce se declară, dă pe gură următoarele: „Degeaba ai libertate, dacă nu e bunăstare”. Nu ştiu dacă sună, cuvânt cu cuvânt, aşa zicerea lui dar sensul ăsta e: întâi de toate ai nevoie de bunăstare, abia apoi vine la rând libertatea. Vă daţi seama ce noaptea minţii e la Tăriceanu sub freză?! Cum să spună un liberal o asemenea idioţenie?! E jenant şi să gândeşti, darămite să spui aşa ceva. Ce poate fi mai presus de libertate?! Ce înseamnă averea dacă eşti sclav, oprimat, n-ai niciun viitor?!

Revenind la „haita” pesedistă, ea chiar aşa arată, ca o haită fără ghilimele: câini şi căţele gata să se sfâşie în văzul mulţimii însetate de sânge pesedist. Oripilant! Ce ţară, ce neam, ce bunăstare, ce popor?! Libertate, frate, ăsta e cuvântul care zace pe buzele şefului PSD. Un cuvânt care exprimă perfect o stare de fapt: bunăstarea nu face doi bani dacă te afli în puşcărie şi viitorul politic ţi-e mort. Aici Dragnea gândeşte mai bine decât Tăriceanu. Dar ăsta nu-i un merit, nu sunt mulţi care să gândească mai prost decât şeful Senatului.

Bun, şi cât o să ne mai distrăm cu maimuţoii ăştia politici speriaţi de procurori caftindu-se pe televizoare? Probabil până miercuri-joi, când se va vota moţiunea de cenzură a PSD contra PSD. După momentul ăsta, indiferent de rezultat, urmează lucruri serioase: preşedintele Iohannis are de luat decizii politice majore. Să sperăm că şi-a intrat în rol şi va fi în stare s-o facă. Din păcate, opţiunile lui sunt puţine. Cu sau fără haita pesedistă, viitorul imediat e mai mult decât nesigur şi interpretabil. Cred, la fel ca mulţi alţii, că alegerile anticipate ar fi o soluţie fezabilă. Singura, probabil. Care-ar fi celelalte? Dacă-i laşi pe Dragnea-Tăriceanu la guvernare, ai o forţă politică compromisă la butoane; nici nu mă gândesc ce va fi dacă îl condamnă judecătorii de la Înalta Curte pe Dragnea! Dacă montezi aripi de îngeri guvernamentali noului cuplu politic Ponta-Grindeanu, rişti să fii iarăşi ce-ai fost şi mai mult decât atât, ceea ce la români nu sună niciodată bine… Dacă transferi răspunderea guvernării pe umerii slăbiţi şi nepricepuţi ai Opoziţiei liberalo-useriste, rişti să-i termini de tot politic, pentru că „moştenirea” pesedistă va fi foarte greu de manageriat.

Iată de ce s-ar impune alegerile anticipate. Măcar vom avea un guvern legitimat de nişte alegeri, nu bălăcărit, distrus şi decredibilizat chiar de cei care l-au creat. Pe de altă parte, dac-ar fi să gândim la rece, fără milă, mai c-am zice că Dragnea şi ai lui ar trebui să meargă până la capăt, să se facă definitiv de tot rahatul şi să vedem, în sfârşit, PSD-ul redus la ceea ce merită: 15-20% din opţiunile electoratului la viitoarele alegeri parlamentare la termen. N-am văzut niciodată un partid mai penibil, mai aplecat spre dictatură decât ăsta. Auzi la ei: premierul trebuie să plece când spune Partidul care l-a propus, nu când vrea Parlamentul. Care Parlament, spun tot ei, este „instituţia fundamentală a democraţiei”. Poftim dilemă, să tot aibă ce rezolva „poporul pesedist” şi reprezentanţii lui în Guvern şi Parlament!

Grea misie pentru preşedintele Iohannis, mult mai repede decât şi-ar fi dorit a venit momentul să-şi arate forţa şi capacitatea de a descâlci „ghemul” politic infectat de căpuşe.

(Dumitru Manolăchescu)
Comentarii Facebook

Comentarii.

2 Răspunsuri la EDITORIAL. Se sparie gândul de-atâta „haită” pesedistă!

 1. lili

  Politistul brasovean Marian Godina ironizeaza pe facebook inregistrarile cu sefa DNA:
  “Doamna Kovesi cauta sa inhate politicieni corupti. Doamne fereste, dar cine a mai auzit de politicieni care fura?
  Politistul brasovean Marian Godina ironizeaza, pe pagina sa de Facebook, presupusele inregistrari cu Codruta Kovesi, spunand ca situatia este “halucinanta”.
  “In timp ce patiseri, cofetari, mecanici auto, vatmani, vanzatori, sudori etc fura de rup si prejudiciaza tara asta cu milioane de euro, doamna Kovesi cauta sa inhate politicieni corupti.
  Doamne fereste, dar cine a mai auzit de politicieni care fura???
  Normal ca se mira unii de asa ceva, mai ales ca au aparut si inregistrari in care isi indemna colegii la munca.
  HALUCINANT!!!”, scrie politistul pe reteaua de socializare.

  Godina a revenit cu o noua postare in care ii ironizeaza pe cei care sunt “total impotriva DNA” pentru ca se uita la televizor unde li se spune “ca sunt rai”.

  Zice Godina: “Ești vai steaua ta și jonglezi cu datoriile de pe caietul birtului din sat? Driblezi foamea cu tutun?
  Cunoști o vânzătoare care îți schimbă bonuri de masă pe bani? Ai acasă măcar o scrumieră și o farfurie cu inscripția vreunui hotel la care ai fost în tinerețe și de unde nu te-a lăsat inima să pleci cu mâna goală, nu înainte de a face o poză cu o mașină din parcare, care nu era a ta?
  Ești total împotriva DNA pentru că te uiți la televizor și acolo ți se spune că sunt răi și că mâine poți fi chiar tu în locul celor “abuzați”?
  Stai, mă, liniștit, că NU te ia pe tine DNA-ul!
  Nici măcar pentru oglinda aia cu inscripția CFR pe care o ai în WC-ul din fundul curții de la ultima călătorie cu trenul.”

   
 2. lili

  @ Banateanu vesel: Corect!
  Am citit in seara asta cum Dragnea cedeaza in fata UDNR, pentru a avea siguranta Votului la Motiunea impotriva lui Grindeanu!
  Asa cum s-a intamplat de fiecare data cand un partid romanesc are nevoie de majoritate, HOP apare UDMR!
  Niciodata 2 partide romanesti mari NU s-au inteeles la guvernare, dar fiecare partid romanesc s-a inteles bine mersi cu acelasi UDMR!
  Pas cu pas, maine poimaine UDMR va obtine Autonomia teritoriala mult-visata!

  Noul MOTTO al PSD este: “Indrazneste sa crezi! Ai votat UDMR laturi de PSD”!!
  Oare ce vor spune romanii din Transilvania care au votat cu PSD?!

  In decembrie 2016, inainte de alagerile parlamentare, L. Dragnea declara:

  “Dragnea a subliniat, de altfel, “că primul și singurul aliat” este ALDE.

  Întrebat dacă va discuta totuși cu UDMR, în cazul în care ALDE nu intră în Parlament, Dragnea a negat.

  “Dar de ce să discutăm asta?
  Eu NU vreau să facem alianță cu UDMR-ul la guvernare. Punct!
  Eu cred și sper că românii vor acorda suficiente voturi PSD-ului și colegilor de la ALDE, în așa fel încât împreună să putem guverna în România așa cum își doresc românii, pentru o viață mai bună.
  Dacă nu vom avea aceste voturi, de ce să vorbim despre variante de prim-ministru? Dacă românii o să aibă mai multă încredere în niște cuvinte fără acoperire și niște oameni care au foarte slabă moralitate, arătând în ultimele zile lucrul ăsta, atunci asta e soarta. Nu am planul B, planul C, planul D, planul E”, a declarat liderul PSD.

  http://www.romaniatv.net/dragnea-nu-vreau-sa-fac-alian-a-cu-udmr-la-guvernare-punct_323231.html

  Azi, UDMR a obtinut ce-a vrut de la PSD: Ziua Maghiarilor va fi Zi Nationala, multe amendamente cerute de UDMR!!

  Ati votat PSD, dragi romani din Covasna?!!

   

Adaugă Comentariu

-->