ACTUALITATE 6 iunie 2017

VIDEO: Firmele covăsnene față în față cu inovațiile chinezești

de Iulia Drăghici - Taraș | 2404 vizualizări

Un număr de 12 firme din județul Covasna au luat parte, în perioada 31 mai – 2 iunie, la China Smart Expo din Budapesta, o expoziție cu produse inovative realizate de firme din China. Evenimentul a oferit ocazia firmelor din județ să încheie legături sau chiar parteneriate de import- export cu reprezentanții chinezi.

„Aceasta a fost a VI-a ediție a China Smart Expo. Organizatorul evenimentului a fost CECZ Central European Trade and Logistics Cooperation Zone Co. Ltd., care ne-a oferit și servicii de consultanță. (...) A avut loc o ceremonie de deschidere, am avut o conferință și întâlniri cu diverse firme. Pe lângă participanții din Covasna și Harghita, 12, respectiv 2 firme, au mai fost din Arad și de la Timiș. (...) A fost foarte interesant. Am văzut lucruri noi, produse inteligente, de exemplu detergent sub formă de bucăți de hârtie, care se rupe și se pune în mașina de spălat. S-a încheiat și o afacere. Din Covasna s-a făcut o comandă de produse, deci a fost o experiență interesantă și utilă. (...) Eu am reprezentat ASIMCOV-ul (Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii din județul Covasna - n. red.) și am avut întâlnire și cu organizatorul expoziției și cu Camera Chineză din Budapesta, un facilitator de relații economice”, a declarat președintele clusterului Transylvania Textile &Fashion, Bogyó Mirela.

Aceasta a mai precizat că scopul participării României la această expoziție, unde costurile deplasării au fost asigurate de organizatori, este extinderea exporturilor chinezești către Europa centrală și de est, dar și dezvoltarea importurilor cu această zonă, în special în ceea ce privește alimentele.

https://youtu.be/SEvvif5QHWQ

Teme articol: expozitie ASIMCOV China
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.